UE cofinanţează proiecte de 24,5 mil. lei pentru dezvoltarea porturilor Calafat şi Galaţi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
FOTO: http://ciobanu-gigel.blogspot.ro/
Porturile din Calafat si Galati vor fi dezvoltate pe baza unor investitii de 22,6 milioane lei, respectiv 1,95 milioane lei, in cadrul unor programe de dezvoltare cofinantate cu bani europeni, prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" 2007 - 2013 si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu au semnat miercuri un contract de finantare pentru un proiect de extindere a infrastructurii si sistematizarea dispozitivului feroviar al portului Calafat.

"Obiectivul principal al proiectului (faza I) il constituie extinderea infrastructurii portului Calafat, cuprinzand lucrarile hidrotehnice, dupa cum urmeaza: modernizarea danei 4 si extinderea acesteia cu 30 m si constructia unei noi dane, respectiv dana 5, in lungime de 130 m, precum si instalatiile electrice, de alimentare cu apa si canalizare aferente", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor, conform Mediafax.

Proiectul are un buget total de 22,6 milioane lei, din care 11,2 milioane lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana, restul sumei fiind asigurata de la bugetul de stat. Lucrarile vor dura pana in septembrie 2015.

Totodata, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati au semnat la inceputul saptamanii un contract de finantare pentru proiectul "Program strategic de dezvoltare a portului Galati". Programul va contine un studiu de piata, un plan strategic al portului si un plan de actiune, consultari publice si conceptul de realizare a materialelor de promovare.

Sursa:wall-street.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.