Patru migranţi ascunşi în mijloace de transport, descoperiţi la Calafat şi Giurgiu

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit un cetăţean afgan şi trei cetăţeni irakieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi  în mijloace de transport.

În data de 21.12.2014, în jurul orelor 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  judeţul Dolj,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, la volanul unui autoturism  marca Renault, cetăţeanul apatrid Ismail Z., în vârtsă de 43 de  ani, posesor al unui permis de şedere eliberat de autorităţile elveţiene.

La controlul de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, în compartimentul destinat călătorilor, pe podea, între scaune au fost descoperite două persoane de sex masculin şi una de sex feminin care au declarat verbal că sunt cetăţeni irakieni şi că intenţionau să ajungă fraudulos într-o ţară din vestul Europei, în căutarea unui loc de muncă.

Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în data de 20.12.2014, în jurul orelor 21.00, s-a prezentat,  pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Renault, cetăţeanul turc Erdal Y., în vârstă de 44 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, geamuri din Turcia pentru Ucraina.                                          
          În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au descoperit, ascunsă în compartimentul marfă al semiremorcii, o persoană de sex masculin.
Bărbatul declară că este cetăţean afgan, în vârstă de 18 ani şi că intenţiona să ajungă în mod fraudulos într-o ţară din vestul Europei.
Şoferul mijlocului de transport declară că nu a avut cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se afla ascunsă persoana respectivă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.