Zece migranti opriti la frontiera cu Bulgaria

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit zece persoane, cetateni irakieni, afgani si libanezi, care, folosind diferite metode, au incercat sa intre ilegal in Romania.

Sase dintre ei au fost depistati ascunsi intr-un microbuz, iar ceilalti patru au fost observati in timp ce incercau sa intre ilegal in tara, printre coloanele de automarfare, incercand astfel sa evite efectuarea controlului de frontiera.
In data de 09.02.2015, ora 00.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui microbuz, cetateanul bulgar Todorov T., in varsta de 33 de ani.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra mijlocului de transport de catre echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari au fost descoperite, in compartimentul marfa, intr-un loc special amenajat in partea din fata a microbuzului, sase persoane.

Din cercetari, s-a constatat faptul ca persoanele respective - un barbat, doua femei si 3 copii - sunt cetateni irakieni cu varste cuprinse intre 6 si 50 de ani. Acestia au declarat ca au plecat din tara de origine in urma cu 2 luni si au ajuns in Bulgaria, unde in schimbul sumei de 5.000 de euro au fost urcati in microbuz cu promisiunea ca vor ajunge in Germania.

Totodata, soferul a declarat ca i-a fost oferita suma de 500 de euro de catre un prieten, pentru a conduce microbuzul si nu avea cunostinta despre persoane ascunse.

  • In data de 07.02.2015, in jurul orei 06.00, la P.T.F. Calafat-jud. Dolj, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a observat ca, dintr-un autoturism marca BMW aflat in coloana de pe sensul de intrare in tara, a coborat o persoana de sex masculin care s-a indreptat catre zona de control a camioanelor, incercand sa se strecoare printre acestea fara a efectua controlul de frontiera.

Politiei de frontiera au intervenit imediat pentru retinerea persoanei, iar la cercetari s-a constatat faptul ca este un cetatean libanez, in varsta de 29 de ani. Acesta a declarat ca s-a intalnit in Bulgaria cu un cetatean german si unul libanez, ambii aflati in autoturismul din care el a coborat, acestia urmand sa-l ajute sa ajunga in Germania.

  • O ora mai tarziu, in acelasi punct de frontiera, politistii de frontiera s-au confruntat cu un caz asemanator, atunci cand dintr-un autoturism marca Honda aflat in coloana de pe sensul de intrare in tara au coborat trei persoane care se indreptau catre zona de control a camioanelor, incercand sa se strecoare printre acestea.


In urma cercetarilor s-a stabilit ca cei trei sunt cetateni afgani si au declarat ca au plecat la inceputul lunii februarie din tara de origine, au ajuns in Bulgaria, unde cu ajutorul a doi cetateni slovaci, din al caror autoturism au coborat, urmau sa ajunga in Germania.

In toate cazurile, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei tuturor persoanelor implicate, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.