Concert de arii din opere şi musicaluri, la Palatul „Marincu” din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Palatul „Marincu” – Muzeul de Artă Calafat organizează astăzi, în parteneriat cu Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană, un concert de arii din opere şi musicaluri. Îşi dau concursul soprana Soyung Yu (Coreea de Sud), Corina Bibita(pian), Park Eun Hye (compozitor) şi un ansamblu al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Concertul are loc în Sala Oglinzilor a muzeului şi începe la ora 19.00.

Programul cuprinde fragmente muzicale de F. Lehar, H. Strecker, R. Stolz, Mitch Leigh, G. Gershwin, N. Dostal, L. Delibes şi Kim Dong Jin. De asemenea, publicul va avea prilejul să ascute trei prime audiţii – creaţii ale compozitoarei de origine coreeană Park Eun Hye: Mittoch Hassene for Cello Solo; Habakkuk’s Shigionoth for Three Violins (2010) şi Teleios for Viola Solo (2006).


Soyung Yu a absolvit secţia de interpretare muzicală – canto în cadrul Yonsei University din Seul, pe parcursul anilor de studiu fiind distinsă cu Premiul I al Societăţii Artiştilor Lirici din Coreea de Sud. Ulterior, la Viena, a urmat cursuri de perfecţionare la Universitat fur Musik und Darstellende Kunst (Universitatea de Muzică şi Arte Frumoase), în dubla specializare operă şi oratoriu. Ca solistă, a debutat în capitala Austriei cu rolul Chiang Ching din opera „Nixon în China” de John Adams, fiind invitată apoi şi în Italia (Verona). A evoluat în peste 100 de concerte susţinute alături de diferite orchestre europene şi a participat la festivaluri de profil. Abordează cu succes genul muzicii de operetă şi music-hall, dar şi cel al operei.

Soprana Soyung Yu a urcat şi pe scena Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, pe 20 octombrie 2014, într-un concert simfonic extraordinar, sub bagheta dirijorală a lui Constantin Grigore. Şi cu acel prilej tânăra muziciană a adus în faţa publicului o primă audiţie a compozitoarei Eun-Hye Park: „Kaina poio panta” pentru orchestră de coarde.

Născută la Seul, în anul 1964, Eun-Hye Park este licenţiată a Ewha Women’s University, Southwest Baptist University, New York University şi American Conservatory of Music. Excelentă compozitoare de muzică pentru percuţie, Eun-Hye Park a onorat diferite solicitări, compunând lucrări pentru Edinburgh Festival (2004), Conservatorium Maastricht Festival (Olanda, 2004) şi pentru faimoase ansambluri de percuţie.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.