„Concerte în Oltenia”, pe malul Dunării

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

La Drobeta-Turnu Severin a debutat, sâmbătă, seria „Concerte în Oltenia”, cel mai nou proiect muzical al Filarmonicii din Bănie, care are ca scop promovarea marii muzici clasice în toate orașele din regiune. Orchestra de cameră condusă de dirijorul Alexandru Iosub a interpretat pe pontonul turistic din localitate un program de valsuri și polci, bijuterii muzicale care fac întotdeauna deliciul spectatorilor. «Valurile Dunării s-au unduit mai frumos ca niciodată pe malul Severinului în ritmurile splendidei lucrări omonime compuse de Iosif Ivanovici», apreciază inițiatorii proiectului.

Concertul a fost audiat de un public format din oameni de cultură, melomani, profesori de muzică și turiști aflați în zonă pentru relaxare. La finalul evenimentului, muzicienii Filarmonicii „Oltenia” au ridicat publicul în picioare la interpretarea „Marșului Radetzky”, lucrare dedicată de Johann Strauss-tatăl crudului feldmareșal, pentru a-și salva de la condamnare fiul revoluționar, Johann Strauss-fiul. Se pare ca muzica a înmuiat inima lui Ratetzky, altfel nu am fi avut plăcerea să ne bucurăm de nemuritoarele compoziții ale lui Strauss-fiul: „Dunărea albastră”, „Sânge vienez” sau „Vals imperial”.

Al doilea punct de pe harta muzicală a „Concertelor în Oltenia” va fi un alt port dunărean – Calafat, oraşul rozelor, al castanilor şi stejarilor seculari. La  Muzeul de Artă, în fascinatul Palat „Marincu”, un cvintet al Filarmonicii craiovene va prezenta un concert de muzică de cameră pe data de 9 mai, începând cu ora 12.00.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.