Liga a IV-a, tot cu 12 echipe

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Problemele financiare persistă în fotbalul mic doljean, iar nu multe echipe îşi permit să evolueze la nivelul Ligii a IV-a. În cadrul Adunării Generale a membrilor afiliaţi la AJF Dolj, care a avut loc sâmbătă, în incinta Facultăţii de Mecanică, s-a vorbit despre sistemul competiţional al noului sezon din fotbalul doljean, la toate nivele. Înainte de a se ajunge la acest punct, s-a trecut în revistă activitatea asociaţiei în anul competiţional precedent, a comisiei executive şi s-a prezentat bilanţul contabil, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru noul an.

În această privinţă, AJF Dolj a redus din deficitul financiar cu care noua conducere a preluat asociaţia în urmă cu trei ani, de 260.000 RON, acum ajungându-se la un deficit de 159.000 RON, dar există şi datorii curente de 240.000  RON. Revenind la activitatea competiţională, Liga a IV-a va avea în componenţă şi în acest an tot 12 echipe. Alături de dispariţia formaţiei CSU II Craiova care a promovat în ultimul eşalon naţional, Victoria Celaru şi Vânătorul Desa s-au retras din campionatul primei ligi doljene.

În locul celor trei grupări, s-au înscris în Liga a IV-a SIC Pan Unirea, Tractorul Cetate şi Luceafărul Craiova. Sistemul competiţional va fi similar cu cel din sezonul trecut. Va consta într-un sezon regulat, cu un tur şi un retur, iar apoi va urma play-off-ul şi play-out-ul. În privinţa competiţiei juniorilor din această ligă, AJF Dolj încearcă să abordeze un nou sistem, mai puţin costisitor. Astfel, se vrea ca în noul sezon echipele de juniori din Liga a IV-a cu cele existente la nivelul formaţiilor din Liga a V-a, să se grupeze în funcţie de un criteriu geografic, pentru a reduce din cheltuielile de transport. Dacă va fi pus în aplicare această metodă rămâne de văzut, reprezentanţii forului doljean urmând să se întâlnească în particular cu reprezentanţii echipelor pentru a lua o hotărâre.

La nivel de seniori în Liga a V-a, înscrierile s-au prelungit până pe 14 august. Numărul seriilor şi componenţa acestora vor fi stabilite după ce se va încheia perioada de înscrieri. Echipele de juniori au ca termen limită pentru înscriere data de 20 august. Noul sezon competiţional în fotbalul doljean va debuta pe 22 august cu Liga a IV-a, urmând ca pe 30 august să înceapă şi meciurile din Liga a V-a.

sursa:jurnalulolteniei.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.