Nouă arestaţi după descinderile la traficanţi de droguri din Oltenia

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Alţi patru membri ai grupării sunt în arest la domiciliu

Nu mai puţin de 13 persoane au fost reţinute în urma acţiunii de vineri a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri şi substanţe psihoactive care acţiona în zona Olteniei, dar şi în Bucureşti. Nouă dintre inculpaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile, în baza mandatelor emise sâmbătă pe numele lor, faţă de ceilalţi patru fiind luată măsura arestului la domiciliu, iar contestaţiile lor urmează să se judece în cursul acestei săptămâni la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au făcut, vineri, 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Olt, Dolj şi a municipiului Bucureşti, precum şi jandarmi. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, frecvent, cei în cauză s-ar fi deplasat pe raza municipiilor Craiova, Timişoara şi Bucureşti, de unde ar fi procurat droguri pe care le-ar fi comercializat apoi pe raza municipiului Târgu Jiu, după cum se arată într-un comunicat al IGPR, mare  parte dintre consumatori fiind elevi în cadrul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, tehnică de calcul, 14 dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, 3 aparate pentru confecţionarea artizanală a ţigărilor, aproape 50 de telefoane mobile şi cartele, precum şi peste 300 de grame de cannabis şi substanţe psihoactive. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.


Poliţiştii au pus în aplicare 16 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.OT. – B.T. Gorj, pentru audieri, la final nu mai puţin de 13 persoane fiind reţinute pentru 24 de ore. Sâmbătă, 5 decembrie a.c., cei 13 au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, propunere pe care judecătorii au admis-o pentru 9 dintre inculpaţi, ceilalţi patru fiind plasaţi în arest la domiciliu: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj, faţă de inculpaţii Sporea Constantin Cristian, Voicu Dragoş, Şerban Ovidiu Andrei, Ciuclea Leonard Cosmin, Ilaşcu Camil Alexandru, Udriştioiu Mihai Alexandru, Vlădulescu Leonard, Groza Tiberius şi Turbatu Laurenţiu Florian. Dispune arestarea preventive a inculpaţilor pe o perioadă de 30 zile cu începere de la 05.12.2015 şi până la 03.01.2016, inclusiv, urmând a se emite mandate de arestare preventivă pentru cei 9 inculpaţi. Respinge propunerea de arestare preventivă faţă de inculpaţii Cazacu Gheorghe Marian, Dumitru Ionuţ Cristian, Mijea Ioan George şi Mălăncuş Tiberiu. Dispune luarea faţă de aceşti inculpaţi a măsurii preventive constând în arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Toţi inculpaţii au formulat contestaţii, care urmează să se judece în cursul acestei săptămâni la Curtea de Apel Craiova.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.