Razie de amploare în tot judeţul

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
O razie de amploare a fost organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în tot judeţul Dolj. Oamenii legii au descins în baruri şi discoteci, dar au instituit şi fltre rutiere pentru depistarea şoferilor băuţi, fiind întocmite 15 dosare penale şi aplicate amenzi de peste 96.000 lei. În plus, poliţiştii de la Rutieră au reţinut 8 permise de conducere, toate pentru alcool la volan.


Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii doljeni au organizat o razie de amploare în tot judeţul Dolj pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a încălcării regulilor de circulaţie în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

Aproape 200 de poliţişti din cadrul compartimentele de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, au participat la această acţiune, sprijiniţi de jandarmi de la I.J.J. Dolj şi GJMb Craiova. În cadrul raziei au fost instituite 25 filtre rutiere, în care oamenii legii au verificat peste 500 de autovehicule, totodată fiind efectuate verificări şi controale la 127 agenţi economici, din care 14 discoteci, 113 baruri/cluburi.

„În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 15 fapte de natură penală, cauze în care au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale, de asemenea, fiind aplicate şi  155 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 96.000 lei. Poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 8 permise de conducere, toate pentru consum de alcool,  iar 4 certificate de înmatriculare au fost retrase”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.


Și băuţi, şi fără permis…

Astfel, într-unul din filtrele rutiere organizate în cadrul raziei poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare l-au depistat în trafic, pe D.J. 561 A, în localitatea Seaca de Cîmp, pe Gheorghe C., de 51 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru  care a fost condus la Spitalul Calafat, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. Pe numele lui poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis. Tot în cadrul raziei, poliţiştii din Calafat l-au depistat şi pe Adrian G., de 41de  ani, din  Calafat, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Cel în cauză a fost  testat cu aparatul etilotest  rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat, unde a refuzat  recoltarea de probe biologice de sânge. Și pe numele său, poliţiştii doljeni au întocmit un dosar de cercetare penală. Ți tot în cadrul acestor activităţi, oamenii legii l-au depistat în trafic, în comuna Perişor, pe Mădălin P., de 26 de ani, din comuna Sălcuţa, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibaţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool  pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Băileşti, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit un dosar penal.

În plus, un echipaj de poliţiştii doljeni care acţiona în comuna Cârna, l-a depistat pe Aurel I., de 31 de ani, din comuna Maglavit, în timp ce transporta, în vederea comercializării, cu autoturismul său, cantitatea de 40 kg. peşte, specia caras, fără documente legale de provenienţă, pescuit ilegal. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii  de braconaj, cantitatea de peste fiind ridicată învederea confiscării. Și tot în cadrul raziei, poliţiştii din Dăbuleni şi Postului de Poliţie Călăraşi precum şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, au depistat, într-un bar din comuna Călăraşi, patru tineri în timp ce practicau jocuri de noroc pe bani, având pusă în joc suma de 138 lei. Cele patru persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei fiecare, iar banii puşi în joc au fost ridicaţi în vederea confiscării, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.