Poliţiştii de frontieră prinşi cu peşte şi whisky drept şpagă, deferiţi justiţiei

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a celor trei poliţişti de frontieră „săltaţi” în luna noiembrie pentru infracţiuni de corupţie. Este vorba despre şeful Serviciului Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi de doi subordonaţi ai săi, un ofiţer şi un agent de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj prinşi cu peşte şi whisky drept şpagă.


Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova i-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Costel Simion, comisar-şef de poliţie, adjunct al şefului Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi cumpărare de influenţă; Ionuţ Damian, comisar-şef de poliţie, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mită şi trafic de influenţă şi pe Florinel Ovidiu Cotoi, agent de poliţie în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, la data faptei, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit la finalizarea cercetărilor, procurorii au reţinut că: în toamna anului 2015, inculpatul Simion Costel, în calitate de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, i-a solicitat inculpatului Damian Ionuţ, şef Serviciu Control Trafic Frontieră din Cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (şef ierarhic al celor doi), să-şi îndeplinească, în mod abuziv, sarcinile de serviciu privind verificarea activităţii de serviciu a agentului de poliţie Cotoi Ovidiu Florinel din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat (subaltern al lui Simion Costel), cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a şi făcut. În urma efectuării „cercetării” respective, inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel i-a fost aplicată o sancţiune simbolică, deşi faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată.


Prins cu şpaga în maşină

Anchetatorii au mai precizat că, pe 11 noiembrie 2015, pentru a „recompensa” activitatea desfăşurată de şeful lor, inculpatul Simion Costel i-a solicitat în mod direct agentului de poliţie să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian Ionuţ, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că inculpatul Simion Costel i-a solicitat lui Cotoi Ovidiu Florinel să-i remită produse alimentare (peşte), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către şeful lor, aspect cu care agentul de poliţie a fost de acord. Totodată, în acelaşi scop, acesta din urmă i-a remis inculpatului Simion Costel, odată cu produsele alimentare şi o sticlă de whisky 0,7 l. Pe de altă parte, inculpatul Simion Costel a promis şi oferit inculpatului Damian Ionuţ bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul şef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat şi, posibil, şi alte aspecte privind propria carieră. Pe 12 noiembrie 2015, în autoturismul de serviciu aparţinând lui Simion Costel au fost găsite de procurorii anticorupţie bunuri alimentare şi băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiaşi zile, inculpatului Damian Ionuţ, în zona Sectorului de Poliţie de Frontieră Vedea, conform înţelegerii verbale dintre ei. În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză, în cursul zilei de astăzi urmând ca judecătorii să hotărască dacă cei trei poliţişti de frontieră rămân în spatele gratiilor.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.