Ion Prioteasa, la întâlnirea cu delegaţia bulgară: / „Vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniţia şi derula împreună”

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Preşedintele Consiliului Judeean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, ieri, vizita unei delegaţii a municipalităţii din Lom (Bulgaria), condusă de primarul localităţii, Penka Penkova, prilej cu care au fost discutate posibilităţile de colaborare în vederea implementării unor proiecte comune cu finanţare europeană în segmentul financiar 2014-2020.

Şeful administraţiei doljene a precizat că această întrevedere s-a concentrat asupra perspectivelor de atragere a finanţării nerambursabile pentru derularea unor demersuri în beneficiul comunităţilor de pe cele două maluri ale Dunării. „Am fost încântat de reîntâlnirea cu doamna primar Penka Penkova, cu atât mai mult cu cât prima iniţiativă majoră pe care Consiliul Judeţean Dolj a pus-o în operă cu fonduri obţinute printr-un program european de colaborare transfrontalieră s-a materializat în parteneriat cu autorităţile din Lom. De altfel, şi această întrevedere s-a concentrat asupra perspectivelor de atragere a finanţării nerambursabile pentru derularea unor demersuri în beneficiul comunităţilor de pe cele două maluri ale Dunării. Una dintre direcţiile către care ne îndreptăm atenţia vizează stimularea şi susţinerea mediului de afaceri, în vederea creării de locuri de muncă. Acest obiectiv rămâne prioritar, în condiţiile în care ne regăsim într-o regiune care se confruntă cu problema şomajului”, a mai spus Ion Prioteasa.


Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării

Preşedintele CJ Dolj a mai spus că un alt factor important pentru dezvoltarea zonei este reprezentat de infrastructura de transport. „Dorim să  îmbunătăţim infrastructura de transport şi ne dorim să o abordăm împreună cu municipalitatea din Lom. Ne punem mari speranţe în fondurile europene pe care le putem atrage prin Interreg V-A România – Bulgaria, program în cadrul căruia Consiliul Judeţean Dolj a depus deja, în parteneriat cu alte autorităţi şi instituţii din ţara învecinată, un număr de cinci proiecte, cu o valoare totală de aproape 40 de milioane de euro. O posibilitate importantă o conturează, în acelaşi timp, şi Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, care poate asigura o finanţare substanţială pentru rezolvarea unor probleme majore ale comunităţilor riverane. Discuţiile purtate astăzi au condus la stabilirea principalelor domenii de acţiune, astfel încât în cadrul următoarelor întâlniri vom aborda punctual proiectele pe care le putem iniţia şi derula împreună“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la întrevederea desfăşurată vineri, în sala de şedinţe a instituţiei, a participat directorul Direcţiei Afaceri Europene, Ileana Măjină, în timp ce partea bulgară a fost reprezentată de primarul municipalităţii din Lom, Penka Penkova, şi de viceprimarul Valentin Evtimov.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.