Poliţistul de frontieră care coordona o reţea de braconieri rămâne după gratii

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins, marţi, contestaţia poliţistului de frontieră doljean arestat pentru trei infracţiuni de luare de mită şi trei infracţiuni de complicitate la braconaj cinegetic. Astfel, agentul Aurel Iovan rămâne după gratii cel puţin până la expirarea celor 30 de zile pe cât a primit mandat. Instanţa a respins însă şi contestaţia procurorilor, care i-ar fi vrut după gratii şi pe braconieri.

Reamintim că, pe 17 octombrie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), au reuşit destructurarea unui grup de braconieri, coordonat de un agent de poliţie de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliţie Bistreţ. Este vorba despre Aurel Iovan, de 48 de ani, din comuna Rast.

Alături de el au fost reţinuţi Florin Şarlă, de 42 de ani, din Craiova, acuzat de 3 infracţiuni de dare de mită, trei infracţiuni de braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept; Ovidiu Alexandru Ozunu, de 34 de ani, din Craiova, Bogdan Cosmin Bărbulescu, de 38 de ani, din Craiova şi Nicolae Balaci, acuzaţi de câte trei infracţiuni de dare de mită şi trei infracţiuni de braconaj cinegetic, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar de Tribunalul Dolj.

Anchetatorii au precizat că agentul de poliţie facilita braconierilor accesul în perimetrul fondului cinegetic, iar după ce aceştia împuşcau animalele sălbatice, le asigura părăsirea în siguranţă a zonei, pentru aceste servicii primind ulterior foloase necuvenite, respectiv vânat braconat, în valoare de aproximativ 2.500 euro.

sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.