Nouă cetățeni sirieni au încercat să intre ilegal în țară, ajutați de un bulgar care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcațiune

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi, județul Dolj, au depistat nouă cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în țară, ajutați de un cetățean bulgar, care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcațiune cu motor.

Persoanele în cauză, care au plătit unui cetățean de origine arabă suma de 8.000 de dolari de persoană pentru a-i ajuta să ajungă în Germania, au fost predate autorităților de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În data de 19.09.2017, ora 00.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi, județul Dolj, au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, 10 persoane care se deplasau dinspre fluviul Dunărea spre digul de protecție.

Imediat, o patrulă din cadrul aceluiași sector a acționat pentru reținerea persoanelor, fiind efectuate somațiile verbale legale. Astfel, au fost reținute 9 persoane (4 bărbați, 4 femei și 1 minor) care nu vorbeau limba română și nu aveau documente de identitate asupra lor.

Una dintre persoane nu s-a supus somațiilor legale, fugind către o zonă împădurită din apropiere și fiind reținută câteva ore mai târziu cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cele nouă persoane reținute inițial sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 10 și 62 de ani, iar cea de-a zecea persoană este cetățeanul bulgar Petar A., în vârstă de 40 ani.


Cetățenii sirieni au declarat că au plătit unui cetățean de origine arabă, pe care l-au cunoscut în Istanbul – Turcia în urmă cu aproximativ o lună, suma de 8.000 de dolari de persoană pentru a ajunge în Germania. Până la frontiera cu Bulgaria, aceștia au călătorit cu un microbuz, de unde au fost preluați și trecuți fluviul Dunărea cu o ambarcațiune cu motor, de către două persoane, iar de la malul românesc au fost preluați de către cetățeanul bulgar Petar A., care urma să îi ajute să meargă mai departe.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni și de complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul bulgar, iar cetățenii străini au fost predați, conform protocolului româno - bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.