Halloween party ideas 2015Premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion de euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului."În 2010-2011, când salariile şi pensiile erau tăiate, această locuinţă aparţinând Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea lui Traian Băsescu, a fost pregătită, cu reparaţii de peste un milion de euro din bani publici, pentru a fi ocupată de Băsescu după terminarea mandatului de preşedinte. A fost pregătită din bani publici ca viitoare locuinţă a lui Băsescu, faimosul slogan «Să trăiţi bine» se aplică doar aici", a spus Ponta.El a explicat că a dorit să lase presa să filmeze şi să fotografieze acest imobil, deoarece o imagine exprimă mai mult decât vorbele.
Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis, şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază.
"Eu, ca prim-ministru, nu voi semna ca această casă să treacă la Băsescu. Voi solicita un control şi, dacă se dovedeşte faptul, atunci Băsescu să dea banii înapoi. Sper ca Băsescu să îşi ceară scuze public celor care în 2010-2011 au suferit", a spus Ponta presei.Într-un document distribuit jurnaliştilor şi semnat de conducerea RA-APPS se arată că la Vila Dante s-a cheltuit 353.235 de lei pentru reparaţii hidroizolaţie în 2008, 2,43 milioane de lei pentru reparaţii capitale, consolidare şi modernizare în 2011 şi 555.930 de lei pentru achiziţie mobilier în acest an.În acelaşi document se mai spune însă că "până în prezent, nu s-a primit nici o solicitare pentru ca imobilul să aibă destinaţia prevăzută de legea privind acordarea unor drepturi foştilor şefi de stat".
sursa: (Mediafax)

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.