101 elevi au pierdut bacul din prima zi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În Dolj, cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat a debutat sub semnul absenteismului.

Din cei 480 de candidaţi înscrişi pentru a susţine luni proba de competenţe la limba şi literatura română, 100 nu s-au prezentat. Absenţa la aceste probe este echivalentă cu nepromovarea sesiunii, întrucât metodologia prevede că şi evaluarea competenţelor este obligatorie chiar dacă rezultatele nu sunt cuantificate prin note, ci prin calificative. Pentru a le mai da o şansă, în Dolj, candidaţii au avut posibilitatea să susţină proba de limba română în paralel cu cea de la limba străină. Cu toate acestea, nici unul din absenţi nu s-a mobilizat să mai susţină examenul.

A predominat cel mai mic calificativ

În ceea ce priveşte rezultatele la proba de limba şi literatura română, elevii nu au arătat că s-au pregătit foarte mult nici pentru această sesiune. „150 de candidaţi au obţinut calificativul utilizator mediu, 149 au fost etichetaţi ca avansaţi şi numai 83 s-au dovedit a fi experimentaţi“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu, preşedintele Comisiei Judeţene pentru Bacalaureat. Pentru a obţine calificativul mediu de comunicare în limba română, absolvenţii de liceu trebuie să demonstreze că ştiu să citească corect şi cursiv un text la prima vedere din care, mai apoi, să identifice câteva idei. Pentru experimentat, cerinţele sunt ca textul să fie citit corect, cursiv, conştient şi expresiv, după care candidatul sintetizează mesajul global al fragmentului şi explică aspectele implicite ale acestuia.

Engleza, în topul preferinţelor

Ieri a început şi proba competenţelor de comunicare într-o limbă străină, la care candidaţii au preferat, în majoritate, limba engleză. „Pentru proba de competenţe lingvistice, din cei 470 de candidaţi înscrişi, 424 au optat pentru engleză, 65 pentru franceză şi unul pentru germană“, a adăugat preşedintele Comisiei Judeţene pentru Bacalaureat. Examenul de comunicare într-o limbă modernă se derulează în trei etape. În prima zi, elevii au susţinut proba orală de citire şi înţelegere a unui text dat, iar astăzi vor susţine proba de audiere a unui text şi o probă scrisă de o oră şi jumătate, care se va derula în intervalul 13.30-15.00. 
Mâine va avea loc ultima probă de competenţe digitale, iar de luni vor începe examenele scrise. Condiţia minimă pentru promovarea bacalaureatului pentru fiecare candidat este să obţină minimum nota 5 la fiecare examen scris, iar media generală să fie 6. Aceasta nu este valabilă dacă elevii nu au susţinut competenţele, fiind obligaţi să se înscrie şi la următoarea sesiune pentru susţinerea probelor la care nu s-au prezentat.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.