Responsive Ad Slot

Latest

latest

A doua şansă la bacalaureat

duminică, 19 august 2012

/ by Calafat News

Primele probe vor fi cele de competenţe digitale, care se vor derula până pe data de 24 august. Urmează examenele scrise, şi anume pe 27 august are loc proba la limba şi literatura română, pe 29 august proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, iar ultimul examen scris va fi pe data de 31 august. Rezultatele vor fi afişate pe 2 septembrie, în aceeşi zi depunându-se şi contestaţiile, care vor fi soluţionate până pe data de 5 septembrie.
La nivelul judeţului Dolj, în prima sesiune a examenului de bacalaureat, care s-a desfăşurat în perioada iunie - iulie, au fost declaraţi nepromovaţi 3.791 de candidaţi. 2.787 de candidaţi vor susţine din nou proba scrisă la matematică, iar examenul la limba şi literatura română va fi susţinut de 1.747 de candidaţi. Potrivit calendarului de bacalaureat, pentru cea de-a doua sesiune primele probe care vor fi susţinute sunt probele de competenţe digitale, care se vor desfăşura până pe data de 24 august. Astfel, pentru competenţe digitale s-au înscris 478 de elevi, la limba engleză - 424, limba franceză - 65, limba germană - 1, şi limba română - 470. La examenul scris, sunt 1.747 de candidaţi, pentru matematică - 2.177, la istorie - 85, iar la disciplina la alegere s-au înscris 1.823 de elevi din 14 probe defalcate pe licee tehnologice şi teoretice. Cei mai mulţi elevi susţin bacalaureatul la fizică, 384 la anatomie, iar la fiziologie 252.

Şapte centre pentru competenţe în Dolj

La nivelul judeţului Dolj s-au organizat şapte centre pentru probele de competenţe şi 10 pentru examenele scrise. Au fost stabilite trei centre de examen, respectiv la Băileşti, Calafat şi Călăraşi. A fost stabilit de asemenea şi un centru de evaluare a tezelor: Colegiul Naţional “Ştefan Velovan”. Instituţiile de învăţământ din municipiul Craiova în care se vor desfăşura competenţele digitale sunt: Colegiul Naţional Economic “Gheorghe Chiţu”, Colegiul Tehnic “C. D. Neniţescu”, Colegiul Tehnic Energetic şi Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate. Pentru examenele scrise se adaugă şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul “Matei Basarab” şi Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi”.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!