Autostrada sudului cu punct de plecare din Calafat luata in calcul si de Consiliul de Dezvoltare Regionala

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Consiliul de Dezvoltare Regională al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia s-a întrunit, joi după-amiază, în localitatea Călimăneşti (Vâlcea), într-o şedinţă ordinară, pe ordinea de zi regăsindu-se şi validarea mandatului de preşedinte al CDR al lui Ion Prioteasa, preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. La aceeaşi întâlnire Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia a adoptat o hotărâre prin care judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea susţin menţinerea infrastructurii de drumuri între principalele sectoare care trebuie să primească finanţare în perspectiva exerciţiului bugetar 2014-2020 al Uniunii Europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi totodată al Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR), Ion Prioteasa, a afirmat, joi după-amiază, în cadrul întrunirii CDR, care a avut loc în localitatea Călimăneşti (Vâlcea), că ar fi o gravă eroare ca alocările din fonduri europene pentru finanţarea investiţiilor în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii de drumuri să fie diminuate. „Există un curent care vorbeşte despre alocarea de sume mai mici pentru drumuri. Eu cred că ar fi o gravă greşeală, pentru că dacă ne uităm la priorităţile comunităţilor locale şi la ceea ce îşi doresc oamenii primele două lucruri pe care le vor sunt drumurile şi apa. Din cele mai multe puncte de vedere, Programul Operaţional Regional (POR) este cel mai performant, cel mai aproape de cetăţean, cel mai bine pus în valoare şi chiar putem spune că dacă am realizat ceva în aceşti ani care au trecut au fost din aceşti bani care au venit pe POR, respectiv peste 600 milioane de euro. Cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că POR a fost un succes, fiind unul dintre cele mai accesate programe cu fonduri europene. De ce? Tocmai pentru că prin acest program s-au prevăzut fonduri pentru reabilitarea, modernizarea şi îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri. Sunt total de acord cu adoptarea unei hotărâri de către CDR prin care noi, cei care reprezentăm judeţele Olteniei, să spunem clar care este punctul de vedere al Olteniei, respectiv menţinerea infrastructurii de drumuri între sectoarele principale finanţate prin fonduri europene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi al CDR, Ion Prioteasa.

„Dincolo de întrecerea între judeţe, va trebui să ne propunem să avem şi elemente comune”

Şeful administraţiei publice judeţene Dolj, Ion Prioteasa, a propus ca, în perspectiva exerciţiului bugetar al Uniunii Europene, aferent perioadei 2014-2020, judeţele Olteniei să-şi stabilească câteva obiective comune pentru a fi finanţate. „De-a lungul timpului, cele cinci judeţe ale Olteniei şi-au dat mâna şi cred cu tărie că aici a fost cea mai bună conlucrare dintre toate cele opt regiuni de dezvoltare. Nu există nici un judeţ din cele cinci care să nu fi avut acces la fonduri şi care să fi fost tras pe dreapta. Dimpotrivă. Toţi cei care am fost prezenţi în cadrul CDR am participat la luarea deciziilor şi la fel vom proceda în continuare. Este nevoie de o dezvoltare proporţională şi de o echilibrare pe care trebuie s-o facem pentru fiecare judeţ în parte, pentru fiecare localitate în parte, astfel încât fondurile să nu se ducă spre o zonă anume, ci să poată obţine fiecare dintre judeţe o finanţare care, în ultimă instanţă, să reflecte ceva: fie ponderea judeţului, a populaţiei, fie a suprafeţei, fie a vitezei cu care se realizează proiectele. Chiar dacă s-ar face regionalizarea, pe care noi ne-am dori-o pe structura actuală a regiunilor de dezvoltare, noi am fi într-o situaţie fericită. Dincolo de întrecerea între judeţe, va trebui să ne propunem să avem şi elemente comune. Trebuie identificate obiectivele comune pentru care ar trebui să ne dăm mâna cu toţii şi să mergem cu bani spre dezvoltarea unui anumit obiectiv. De exemplu, mă gândesc la Aeroportul din Craiova sau la o autostradă a sudului. Nu se poate ca pe o hartă a României, care vizează strategia de dezvoltare a ţării până în 2024, să nu existe prinsă pentru Oltenia o autostradă iar nici unul dintre municipiile reşedinţă de judeţ din Oltenia să nu fie conectat la o autostradă. Mai mult, în perioada următoare anticipăm o dublare, poate o triplare a traficului odată cu inaugurarea podului de la Calafat, dar şi cu demararea producţiei de autoturisme la fabrica Ford. Circulaţia în această zonă va deveni un chin. (…) Aşa cum se ştie, Consiliul de Dezvoltare Regională este condus prin rotaţie timp de un an de zile de către un preşedinte şi un vicepreşedinte din judeţe diferite. Suntem mândri şi onoraţi că facem parte din acest CDR care din foarte multele organisme din care facem noi parte de-a lungul mandatului nostru administrativ, acesta este cel mai important pentru că ne raportăm la bani europeni ce trebuie atraşi şi ne mai raportăm la realizările pe care le lăsăm în urma noastră”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi preşedinte al CDR, Ion Prioteasa.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.