Responsive Ad Slot

Latest

latest

BNR va pune în circulaţie o monedă din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda

joi, 9 august 2012

/ by Calafat News

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 10 august 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda. Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală 10 lei, titlu 999‰, formă rotundă, diametru 37 mm, greutate 31,103 g, calitate proof, cant zimţat.

Aversul redă o compoziţie concentrică, formată din titlurile celor mai cunoscute opere ale scriitorului Marin Preda; în centru, stema României, valoarea nominală „10 LEI”, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2012”. Reversul prezintă portretul scriitorului Marin Preda, anii între care a trăit acesta, „1922-1980”, şi inscripţia  „MARIN PREDA”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestora se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!