Halloween party ideas 2015


Portul cultural Cetate va fi, începând de duminică şi până pe 26 august, gazda celei de-a treia ediţii a Divan Film Festival, ce are ca temă „Evadarea din Balcani“. Divan Film Festival - Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară aduce, ca de obicei, în faţa publicului cinefil, şi nu numai, ingrediente cinematografice şi culinare din zona balcanică. Filmele vor fi proiectate din nou pe un ecran în aer liber, iar evenimentul va fi deschis nu doar invitaţilor, ci şi vizitatorilor ocazionali, pasionaţi de film sau gastronomie. Noutatea ediţiei din 2012 este încercarea de a arăta ce nu este tipic pentru ţările balcanice, acele trăsături sau genuri cinematografice care ies din context.
În cadrul evenimentului, foarte important este şi simpozionul internaţional cu aceeaşi temă ca festivalul - „Evadarea din Balcani“ - ce se va desfăşura în zilele de 22 şi 24 august. La această „evadare“ şi-au anunţat prezenţa profesorii Aleksandra Milanović- Petrović (Universitatea din Belgrad), Aleksandar Ianakiev (NATFIZ - Universitatea de Artă Cinematografică din Sofia), Lydia Papadimitriou (Universitatea John Moores din Liverpool), Stefan Sidovski (Universitatea de Film de la Skopje), criticii de film Serghei Lavrentiev din Rusia (autorul cărţii „Westernurile roşii“ din 2009, ce a provocat interesul marilor festivaluri pentru retrospective cu westernuri produse în foste ţări comuniste), Ivan Forgacs de la revista maghiară Filmkultura şi Petar Kardjilov din Bulgaria. Din România, vor participa la dezbateri criticii de film Dana Duma, Magda Mihăilescu, Marian Ţuţui, Mihai Fulger şi Florin Barbu.
Timp de o săptămână, și ziua, dar şi noaptea, pe un ecran în aer liber vor fi vizionate scurtmetraje, documentare şi lungmetraje artistice din sau despre spațiul și mentalitățile balcanice. 
Un alt farmec al acestei întâlniri de pe malul Dunării – la care vor participa producători, regizori, actori, directori de festival, critici de teatru şi film, jurnalişti din România și din străinătate – stă în faptul că invitaţii vor avea prilejul să deguste din plin delicatesele culinare. Demonstraţiile de gătit vor fi susţinute de Mircea Dinescu şi invitaţii săi, bucătari cunoscuţi, specializaţi în arta culinară a ţărilor de origine ale filmelor prezentate în festival – Bulgaria, Turcia, Serbia, Grecia, Albania şi, bineînţeles, România. Mai mult, cei prezenţi vor „gusta“ şi câteva concerte susţinute de Marius Mihalache Band, taraful Mambo Siria, Luiza Zan Trio şi alţii. 
Programul integral al festivalului poate fi consultat pe site-ul oficial al evenimentului, www.divanfilmfestival.ro.
Divan Film Festival - Divanul Degustătorilor de Film şi Artă Culinară este organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu“, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consiliului Județean Dolj şi al Primăriei Cetate.

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.