Curtea Constituţională: ANUNŢUL carte poate PRELUNGI criza politică

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Judecătorul CCR Tudorel Toader a declarat, marţi dimineaţă, răspunzând unei întrebări, că este posibilă amânarea unei decizii a Curţii Constituţionale privind referendumul de demitere a şefului statului.

Întrebat dacă CC ar putea amâna, marţi, luarea unei decizii privind validitatea referendumului din 29 iulie, Tudorel Toader a răspuns că acest lucru este posibil.

El a fost întrebat şi dacă CC ar putea lua o decizie şi cu un vot de 5 la 4, spunându-le jurnaliştilor să aştepte să fie anunţaţi de către preşedintele Curţii. Totodată, judecătorul Valentin Zoltan Puşcaş a spus, la intrarea în sediul CC, că, din punctul său de vedere, Curtea Constituţională va lua marţi o decizie privind referendumul.

Întrebat, la rândul său, despre o posibilă decizie cu un vot de 5 la 4, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a răspuns: "Asta vă doriţi?". 


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a trimis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care sunt la Parchet.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, luni seară, că CC va lua în calcul răspunsul Guvernului privind listele electorale permanente, precizând însă în cazul includerii românilor din străinătate în cvorumul de la referendum că "toate legile lasă loc de interpretări". "Mâine (marţi, n.r.) vă lămurim cu toate, sper", a mai susţinut Zegrean.

Premierul spunea, tot luni, că îşi doreşte foarte mult ca marţi Curtea Constituţională să ia o decizie "albă, neagră, validare, invalidare", dar să o ia neapărat, el subliniind faptul că orice amânare a luării unei decizii ar însemna de fapt prelungirea instabilităţii politice.
De asemenea, el a precizat că este necesar ca judecătorii CC să ia decizia cu şase voturi la trei, şi nu cu cinci la patru, aşa cum se vehiculează în mass-media că ar urma să se întâmple.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, declara, vineri, că nimeni nu va accepta ca judecătorii Curţii Constituţionale să invalideze cu cinci voturi la patru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, el precizând că legea obligă ca decizia să fie luată cu şase voturi la trei.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.