Responsive Ad Slot

Latest

latest

DE MÂINE REVINE CANICUCLA ÎN CALAFAT

duminică, 19 august 2012

/ by Calafat News
Luni, vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab şi doar pe creste se va mai agita temporar. Temperatura aerului va creşte mai mult decât ieri, iar la prânz se vor aduna între 28...29 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi pe litoral şi 33...35 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

În regiunile intracarpatice, soarele va fi stăpân pe cer. Temperaturile maxime vor fi mai mari decât ieri: 33 de grade la Timişoara, 34 de grade la Oradea, 30 de grade la Cluj-Napoca şi la Sibiu şi 29 de grade la Brasov, valori termice cu aproximativ 5 grade mai ridicate faţă de mediile pentru această dată.

Nici în sud nu se mai arată niciun nor pe cer, iar vremea este în încălzire. Temperatura aerului trece de 30 de grade chiar şi în dealurile subcarpatice şi se apropie de pragul de caniculă de 35 de grade în Lunca Dunarii. Se vor atinge maxime de 34 de grade la Drobeta Turnu Severin şi la Giurgiu, 33 de grade la Ploieşti şi 32 de grade la Călăraşi.*** În Dobrogea, zilele mai răcoroase s-au încheiat, de astăzi va fi mult soare, iar temperature aerului va ajunge la 31 de grade la Tulcea, 32 de grade la Medgidia şi la 28 de grade răcorite de briza mării la Constanţa.

Şi în Moldova, temperatura aerului va creşte cu 4...5 grade mai mult decât ieri, cerul va fi mai mult senin, iar vântul nu va trece de moderat.. Astfel că sunt anunţate maxime de 33 de grade în Focşani, 31 de grade în Bacău, 32 de grade la Iaşi, 29 de grade la Suceava.

Marţi

Marţi, vremea va deveni caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării unde după-amiază maximele vor depăşi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi senin, dar spre seară se va înnora în nord-est unde izolat vor fi averse şi descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Maximele se vor încadra între 28 de grade în Suceava şi 37 de grade la Drobeta Turnu Severin, Craiova şi Calafat.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!