FMI nu acceptă deocamdată TVA de 9% la alimente şi impozitarea progresivă a veniturilor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Reprezantanţii FMI, ai CE şi ai BM le-au precizat parlamentarilor din Comisia de buget-finanţe că nu sunt deocamdată de acord cu scăderea TVA la 9% pentru alimentele de bază sau impozitarea progresivă a veniturilor în trei trepte, deoarece s-ar ajunge la un deficit bugetar de peste 3% din PIB, informează mediafax.ro. Surse din Comisie au declarat că oficialii FMI, ai Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale ar fi respins deocamdată propunerile Guvernului Ponta privind reducerea TVA la alimentele de bază la nivelul de 9%, dar şi introducerea cotelor de impozitare diferenţiată pentru veniturile populaţiei.
Motivaţia ar fi aceea că s-ar depăşi pragul de deficit bugetar de 3% din PIB impus de reglementările europene, au mai precizat aceleaşi surse.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma în luna iulie că bugetul pentru 2013 va include cu siguranţă TVA de 9% la alimente, dacă această măsură nu va fi implementată din acest an.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.