Olimpiada drumurilor

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Zeci de milioane de euro din fonduri europene sau surse proprii vor fi investite în modernizarea drumurilor din Dolj. Cel mai important proiect este drumul Craiova - Cetate. În timp ce gândesc proiecte, oficialii CJ Dolj împart bani instituţiilor care cer suplimentări la buget.

Drumul Craiova - Cetate, în lungime de aproape 70 de kilometri, va fi reabilitat în următoarea perioadă din fonduri europene sau alte fonduri legal constituite, după cum se arată într-un proiect al Consiliului Judeţean Dolj supus astăzi aprobării. Valoarea totală a lucrărilor este de 31 de milioane de euro, iar termenul de execuţie se întinde pe doi ani. Cei 67,5 kilometri de drum traversează localităţile Bucovăţ, Terpeziţa, Sălcuţa, Plopşor, Vârtop şi Caraula. „Acesta este unul dintre drumurile prioritare pe care consiliul judeţean vrea să-l modernizeze. Este cel mai lung şi cel mai circulat drum judeţean din Dolj“, a spus preşedintele CJ, Ion Prioteasa, care a precizat că şi alte drumuri vor fi incluse pe lista de anul viitor pentru a primi finanţare europeană. Alt drum care, de această dată va fi dat în folosinţă peste două săptămâni, este Zăval - Valea Stanciului. Printre proiectele care vor fi finanţate în următoarea perioadă se regăsesc Aeroportul Internaţional Craiova şi policlinica din cartierul craiovean Catargiu. Execuţia lucrării va fi scoasă la licitaţie, iar exploatarea ei va fi atribuită unei firme specializate în domeniu care, de asemenea, va fi desemnată în urma unei selecţii. 
Finalizarea lucrărilor la licitaţiile demarate de CJ ar putea fi grăbită după ce Prioteasa a anunţat că departamentul de achiziţii publice va trece în subordinea sa. Cel puţin acesta ar trebui să fie scopul final. Oficial, şeful CJ a motivat transferul achiziţiilor publice sub controlul său direct, prin numărul mare de acte normative. „Este un hăţiş legislativ“, a explicat el. 
Poate aşa se explică şi paragraful dintr-un raport întocmit de departamentele specializate ale Consiliului în care se arată că există unele nerealizări cauzate de procedurile greoaie din domeniul achiziţiilor. „Execuţia cheltuielilor de capital prevăzute în primele şase luni ale anului 2012 pentru bugetul local şi pentru bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii prezintă unele nerealizări, deoarece elaborarea documentaţiilor de atribuire a contractelor, demararea procedurilor privind achiziţionarea lucrărilor, validarea şi publicarea în SEAP a anunţurilor de participare, termenele privind deschiderea şi evaluarea ofertelor, inclusiv semnarea contractelor de achiziţie publică, trebuie să respecte termenele legale prevăzure de OUG nr. 34/2006. De asemenea, contestaţiile formulate la procedurile de achiziţii publice şi deciziile CNSC au dus la întârzierea reluării procedurilor privind achiziţiile publice“, se arată în raport. 
Tot pentru a da un impuls, cel puţin teoretic, achiziţiilor, în cadrul consiliului se va înfiinţa un compartiment dedicat parteneriatelor public-privat, metodă pe care CJ a încercat să o implementeze în cadrul strategiei de investiţii pentru terenurile de lângă aeroport, dar nu a reuşit dintr-un motiv simplu: nu a găsit investitori.

Rectificări de buget de sute de mii de lei

Pe lângă fondurile pentru investiţii majore, banii judeţului se vor duce şi către instituţii cărora bugetul pentru cheltuieli şi investiţii nu le mai este suficient sau pentru proiecte sociale. 110.000 de lei este suma suplimentară pe care o va primi Inspectoratrul Şcolar Judeţean Dolj pentru premierea elevilor olimpici, iar alte 300.000 de lei sunt puse la dispoziţia ONG-urilor. Muzeul Olteniei a solicitat o suplimentare de 270.000 de lei pentru amenajarea unei expoziţii şi pentru dotarea sistemelor de expunere şi pentru achiziţionarea mobilierului într-o sală de conferinţe, iar Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa U Craiova a solicitat 30.000 de lei pentru activitatea curentă. Referitor la club, Prioteasa a precizat că proiectul bazei sportive din spatele cartierului aviatorilor va fi modificat prin introducerea unor terenuri de fotbal şi a unei piste de bowling care să transforme baza într-una de agrement şi turism.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.