Responsive Ad Slot

Latest

latest

Se navighează în condiţii optime pe Dunăre

miercuri, 8 august 2012

/ by Calafat News
În ciuda debitului scăzut al fluviului, navigaţia se desfăşoară în condiţii normale pe tronsonul Baziaş – Calafat, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) “Jiu”.


Nivelul Dunării este în continuă scădere. Potrivit purtătorului de cuvânt al ABA “Jiu”, în zilele de 6 şi 7 august, debitul fluviului, la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, a fost în scădere până la valoarea de 3.600 mc/s, conform diagnozei şi prognozei INHGA-CNPB, situându-se sub media multianuală a lunii august, care este de 4.300 mc/s. În schimb, pe râul Jiu, în ultimele 24 de ore, nivelurile au fost în creştere cu 4 cm la s.h. Filiaşi şi la s.h. Răcari, şi în scădere cu 2 cm la s.h. Podari şi cu 3 cm la s.h. Zăval.

“În următorul interval, debitul Dunării la intrarea în ţară – secţiunea Baziaş – conform prognozei INHGA, va fi în scădere, atingând valoarea de 3.500 mc/s. Pentru intervalul 9-13 august 2012, acesta va ajunge la 3.300 mc/s în primele doua zile ale perioadei, apoi va fi staţionar la această valoare până la sfîrşitul intervalului de prognoză, situându-se sub media multianuală a lunii august, respectiv 4.300 mc/s. În acest moment, pe tot tronsonul Baziaş – Calafat navigaţia se desfăşoară în condiţii normale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABA “Jiu”, Camelia Bărbuţu.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!