Clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu şi va rămâne la învăţământul primar, numai locaţia fiind aleasă în funcţie de condiţiile locale, a declarat, pentru Agerpres, Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar din MECTS.

„Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu. Clasa pregătitoare rămâne la învăţământul primar, numai locaţia va fi aleasă în funcţie de condiţiile locale. Fie într-o şcoală, dacă există spaţiu, dacă nu poate să rămână la grădiniţă ca locaţie, dar clasa respectivă rămâne în învăţământul obligatoriu adică anul viitor, 2013-2014, înscrierile se vor face la clasa pregătitoare”, a spus Fedorca.

Pe de altă parte, referindu-se la clasa a noua la gimnaziu, reprezentantul MECTS a afirmat că nu este necesar ca fizic clasa a noua să fie mutată în clădirea unei şcoli generale. „Avem nevoie de acel învăţământ obligatoriu de zece clase, prin urmare învăţământul primar cu clasa pregătitoare I – a IV-a şi gimnazial cu clasele a V-a – a IX-a. Nu este necesar ca fizic clasa să fie mutată în clădirea unei şcoli cu clase I – a VIII-a, exact cum clasa pregătitoare nu ar fi trebuit mutată forţat din grădiniţă în incinta unei şcoli”, a subliniat Fedorca.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.