Dolj: Doar 21,47% din elevi au promovat bacul de toamnă

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-a încheiat într-o notă şi mai proastă decât cea din vară, în judeţul Dolj. Procentul de promovabilitate înregistrat înainte de rezolvarea contestaţiilor este de 21,47%, respectiv 641 elevi declaraţi admişi. Indicele de reuşită se situează, astfel, la jumătatea celui obţinut în sesiunea de vară, care a fost de 41,76%.

Potrivit preşedintelui Comisiei de Bacalaureat din Dolj, inspectorul şcolar general adjunct Nicuşor Cotescu, numărul elevilor care s-au înscris la Sesiunea a II-a a bacalaureatului a fost de 3.315, o cifră uşor modificată faţă de cea cunoscută anterior începerii examenelor, întrucât în urma revizuirii dosarelor a rezultat o mică diferenţă la numărul comunicat iniţial.

Oricum, nu toţi cei care s-au arătat dornici de a-şi încerca a doua oară şansa s-au şi prezentat la examen. 529 de elevi au absentat de la bac, iar 11 au fost eliminaţi. “Din cei care s-au prezentat, 491 au obţinut note între 6 şi 6,99; 133 au avut note cuprinse între 7 şi 7,99; 16 elevi au primit note între 8 şi 8,99 şi unul singur a reuşit să obţinută peste 9. Din aceste date reiese că 641 de elevi au promovat”, a precizat Nicuşor Cotescu. “În această sesiune a bacalaureatului nu am avut nicio notă de 10. Un singur elev a obţinut o medie între 9 şi 9,50 şi 16 elevi avut note peste 8,00 semn că, totuşi, unii dintre ei au conştientizat importanţa acestui examen şi au învăţat pentru a reuşi să-l promoveze”, a mai afirmat Nicuşor Cotescu.

Însă, în contrabalans cu reuşita absolvenţilor clasei a XII-a care au fost declaraţi admişi sunt cei 2.051 de elevi notaţi sub cinci şi, în consecinţă, declaraţi respinşi. Cel puţin până la reevaluarea lucrărilor şi afişarea contestaţiilor. Ieri, între orele 16.00 şi 20.00 elevii picaţi au avut posibilitatea să depună contestaţii, urmând ca astăzi şi mâine acestea să fie recorectate la un centru din judeţul Gorj, iar în data de 5 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

Disciplina care i-a “dovedit” şi de data aceasta pe candidaţii din Dolj a fost Matematica, 2.875 de elevi înscriindu-se la această probă în sesiunea de toamnă a bacalaureatului.

“La nivel naţional, rata de promovabilitate este asemănătoare cu cea din toamna anului trecut”, a apreciat reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Nicuşor Cotescu.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.