Între 11 şi 16 septembrie, Caravana „Metropolis” poposeşte la Craiova – Cinema în aer liber, în Piaţa „Mihai Viteazul”

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
În perioada 11-16 septembrie, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, Asociaţia Culturală „Metropolis” şi Vodafone România invită publicul craiovean în Piaţa „Mihai Viteazul”, la proiecţii de film în aer liber.

Caravana „Metropolis” aduce în România un concept popular peste hotare, „Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 mp, şi un proiector de 17.000 de lumeni, care transformă vizionarea oricărui film într-o experienţă de neuitat.

Opt săptămâni de proiecţie, 70.000 de spectatori

Primul sezon al cinematografului în aer liber este programat între 10 iulie şi 16 septembrie a.c. Astfel, în fiecare săptămână, de marţi până duminică, seara, iubitorii de film au avut posibilitatea să participe la proiecţii în pieţe centrale şi parcuri, în oraşele Braşov (10-15 iulie), Constanţa (17-22 iulie), Bucureşti (24-29 iulie şi 14 august – 2 septembrie), Timişoara (31 iulie – 5 august), Cluj-Napoca (7-12 august) şi Iaşi (4-9 septembrie). Craiova este ultima destinaţie a Caravanei „Metropolis” din acest sezon. În cele opt săptămâni de proiecţie de până acum, caravana a înregistrat un public de peste 70.000 de spectatori.

Producţii atât internaţionale, cât şi româneşti

Prin evenimentul „Cinema în aer liber”, Asociaţia Culturală „Metropolis” propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această dată într-un mediu diferit, într-un spaţiu deschis.

„Publicul craiovean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de şase surprize cinematografice, atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, apreciate la festivaluri internaţionale de film, de presa internaţională de specialitate, şi filme de box-office. Peliculele selectate împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare în aer liber”, spun organizatorii. Intrarea la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cinematografele mobile în aer liber au apărut încă de la începutul secolului trecut şi înregistrează astăzi un mare succes în ţări precum Statele Unite, Australia, Emiratele Arabe, Japonia, Brazilia sau Marea Britanie.

În program:

Marţi, 11 septembrie: TATĂL FANTOMĂ (regia Lucian Georgescu, România, 2011), cu Marcel Iureş, Mihaela Sîrbu. După un scenariu al lui Barry Gifford, autorul lui Wild at Heart şi Lost Highway (regia: David Lynch). În competiţia Festivalului de Film de la Montreal.
Miercuri, 12 septembrie: VÂNĂTORII DE CAPETE (regia Morten Tyldum, Norvegia, 2011), cu Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, cu încasări de peste 1.600.000 de dolari în primul weekend de la lansarea în Norvegia.
Joi, 13 septembrie: IUBIRE PERSANĂ (regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud, regizorii succesului internaţional Persepolis, Franţa, 2011), cu Mathieu Amalric (Scafandrul şi fluturele, 2007), Maria de Medeiros (Pulp Fiction), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain). În competiţia oficială la Festivalul de Film de la Veneţia 2011 şi la Ghent 2011.
Vineri, 14 septembrie: LOVERBOY (regia Cătălin Mitulescu, România, 2011), cu Ada Condeescu, George Piştereanu, Ion Besoiu, Clara Vodă. Premiera oficială la Cannes 2011, câştigător al premiilor „The Heart of Sarajevo” pentru cea mai bună actriţă Ada Condeescu, „Golden Goddess” la Prishtina IFF 2011, pentru cel mai bun actor şi cel mai bun film.
Sâmbătă, 15 septembrie: IZVORUL FEMEILOR (regia Radu Mihăileanu, Belgia-Italia-Franţa, 2011), cu Leila Bekhti – câştigătoare a premiului Cesar şi a Étoile d’Or în 2011, cunoscută pentru rolurile din Paris, Je t’aime şi Un prophet, Hafsia Herzi. În competiţia oficială la Cannes 2011, nominalizat la Premiile César 2012.
Duminică, 16 septembrie: BĂIATUL CU BICICLETA (regia Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne, Franţa, 2011), cu Cécile De France, Thomas Doret, Jérémie Renier. Câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes 2011, nominalizat la Premiile César 2012 pentru cel mai bun film străin şi la Globurile de Aur 2012.
 

Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, la care au participat la cele trei ediţii de până acum peste 20.000 de persoane, şi Festivalul internaţional de muzică şi cultură Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane în cele două zile ale primei ediţii.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.