Halloween party ideas 2015

Carnea de pasăre s-ar putea scumpi până la sfârşitul anului din cauza majorării de preţ la furaje, cu 5% la poarta fermei, procent care se regăseşte în general triplat pe rafturile magazinelor, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

"Preţurile la furaje au crescut cu 30-35% începând cu luna august, din cauza secetei şi a producţiei mai mici din această toamnă", a spus Van. El a adăugat că scumpirea cărnii de pasăre va fi influenţată şi de majorările de preţ la combustibili şi energie.

"Preţurile la carnea de pasăre vor creşte cam cu 5% la poarta fermierilor, până la sfârşitul anului, dar asta nu reflectă scumpirea din magazine. În general, o creştere de preţ la poarta fermei se regăseşte de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor", a afirmat Van, care estimează o majorare de preţ la carnea de pasăre de aproximativ 15% în magazine.

Acesta a mai spus că fermierii nu pot vinde la preţuri mai mari, care să acopere scumpirile de furaje şi ale utilităţilor, pentru că piaţa nu ar suporta aceste majorărări. "Din acest motiv, este posibil ca în următoarea perioadă să auzim de scăderi sau chiar de întreruperi de producţie. În ultimii ani la noi au crescut toate, mai puţin salariile", a explicat Van. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, carnea de pasăre s-a scumpit cu 2% în primele opt luni ale acestui an. Piaţa cărnii de pasăre este estimată la aproximativ un miliard de euro şi a stagnat în ultimii ani.
Sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.