Taxa de primă înmatriculare ar putea fi recuperată direct de la administraţiile financiare

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Premierul Victor Ponta şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, caută o metodă de a prelua presiunea de pe instanţele de judecată, şi pentru asta s-au întâlnit cu parlamentari din PNL şi PSD pentru a discuta o strategie de implementare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Una dintre soluţii este legată de recuperarea banilor plătiţi pentru taxa de primă înmatriculare, care ar urma să fie făcută de la administraţiile financiare, fără să se mai ajungă în instanţele de judecată.

Surse care au participat la întâlnirea cu premierul Victor Ponta şi ministrul Mona Pivniceru au spus că în acest fel se va lua o povară  de pe instanţele de judecată: “Va scădea presiunea de pe instanţe. Omul nu se va mai duce în instanţă, unde oricum câştiga, ci va merge direct la administraţiile financiare pentru recuperarea banilor. Era o tragere de timp şi oamenii câştigau aceste procese”.

Reprezentanții USL spun că cei care au bani de recuperat din taxa de primă înmatriculare îi vor primi eşalonat în patru-cinci ani. “Suma datorată de statul român este de aproximativ 400 de milioane de euro. Ministerul va decide în cât  timp se vor plăti eşalonat aceşti bani”, au afirmat surse din USL pentru presa centrală.

O altă modificare legislativă vizează contestarea în instanţă a unei roviniete, care în prezent se poate face doar în judeţul în care şoferul era sancţionat. Prin noua legislaţie, se doreşte ca procesele să se desfăşoare în localitatea unde îşi are domiciliul contravenientul. “În prezent, 8.000-10.000 de procese sunt concentrate doar pe anumite instanţe. Dacă locuieşti în Bucureşti sau Constanţa şi ai fost prins la Sibiu, dar vrei să conteşti în instanţă, o poţi face la instanţa din localitatea unde ai domiciliul”, au spus aceleaşi surse din USL.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.