Vaccinarea antigripală va începe pe 15 octombrie

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Autorităţile sanitare au hotărât ca anul acesta campania de imunizare gratuită a populaţiei împotriva gripei să debuteze pe data de 15 octombrie. Un milion de doze vor fi cumpărate din străinătate pentru a acoperi din punct de vedere vaccinal o mică parte din populaţie.

Pentru moment, Ministerul Sănătăţii a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea vaccinurilor antigripale, necesare imunizării populaţiei în sezonul rece 2012-2013. Acestea vor fi cumpărate pentru că singurul institut din România care le producea este pe linie moartă. Până în urmă cu ceva timp, necesarul de vaccinuri antigripale era asigurat de Institutul Cantacuzino.

Deocamdată, licitaţia este aproape de finalizare şi oficialii din Sănătate dau asigurări că vaccinarea va debuta la mijlocul lunii viitoare. Ca şi în campaniile de imunizare trecute, pe lista cu priorităţi vor fi mai multe categorii de populaţie. În primul rând, vor fi vaccinate gratuit persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medico-sanitar.

Mii de doljeni au rămas nevaccinaţi la începutul anului

În campania de vaccinare antigripală trecută, cea de la începutul anului, au apărut însă tot felul de sincope. Spre exemplu, în lunile ianuarie şi februarie a.c. nu mai puţin de 20.000 de doljeni au rămas nevaccinaţi împotriva gripei în plin sezon rece, deşi făceau parte din categoriile la risc. Din cauza unor nereguli descoperite în cazul mai multor loturi de vaccinuri, un număr mare de bătrâni, copii sau chiar bolnavi cronic nu au mai beneficiat de dozele de vaccin după ce acestea au fost retrase din cabinetele medicilor de familie şi apoi distruse. Asta deşi, după spusele specialiştilor, singura problemă era aceea că vaccinul nu mai oferea protecţie totală împotriva gripei, una dintre tulpini având o concentraţie mai mică decât ar fi trebuit.

Cei care nu sunt incluşi în categoriile cu prioritate la vaccinare şi intenţionează totuşi să se imunizeze vor fi nevoiţi să cumpere dozele necesare din farmacii.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.