"Bani de liceu“ pentru elevii doljeni

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Liceenii doljeni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia şi în acest an şcolar de programul social „Bani de liceu“. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj le-au cerut unităţilor de învăţământ din judeţ să facă o situaţie a acestor categorii de elevi, fiecare şcoală fiind înştiinţată cu privire la criteriile de acordare a acestui sprijin financiar. 

Conform normelor în vigoare, pentru a primi suma de 180 de lei lunar pe întreaga perioadă de derulare a cursurilor, liceenii au obligaţia să nu chiulească şi să aibă rezultate bune la învăţătură. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei. Imediat după depunerea actelor cerute de Ministerul Educaţiei, etapă ce va trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii în curs, autorităţile vor face anchete pentru a vedea  dacă declaraţiile tinerilor bat cu realitatea.

Aproape 6.000 de elevi luaţi în evidenţe

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.
În ultimii doi ani şcolari, la nivelul judeţului Dolj, au fost în jur de 6.000 de liceeni care au beneficiat de acest ajutor de la stat (5.816 în anul şcolar 2011-2012 şi 5.859 în anul şcolar 2010-2011).
Sursa:indiscret.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.