Ponta: “Proiectul ar fi trebuit realizat mai devreme”

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Potrivit premierului Victor Ponta, sediul companiei româno-bulgare care va administra podul Calafat – Vidin va fi în Bulgaria, pentru că a investit mai mult în realizarea proiectului. El a spus că că ţinând cont de faptul că Bulgaria a investit o sumă mai mare în realizarea proiectului, corect ar fi ca structura de management a noului obiectiv să fie în Bulgaria. “Proiectul ar fi trebuit realizat mai devreme şi chiar mai repede. Cu 2.000 de ani în urmă, romanii au construit un alt pod peste Dunăre şi au avut nevoie de un singur an pentru asta. Administraţia română a avut nevoie de doi ani doar pentru a aproba un memorandum în Guvern. Din fericire, prietenul meu premierul bulgar mi-a spus cu două săptămâni în urmă de acest memorandum. Astăzi l-am aprobat şi sunt convins că în câteva săptămâni vom putea înfiinţa compania comună care va trebui să se îngrijească de exploatarea podului. Am înţeles că am pierdut doi ani pentru a decide unde va fi sediul companiei. Eu am întrebat doar cine a cheltuit mai mult şi răspunsul a fost Bulgaria. Este onest ca sediul să fie pe partea cealaltă. Desigur că sperăm că toate veniturile vor ajunge în altă parte” a afirmat Victor Ponta.

La rândul său, prim-ministrul de la Sofia, Boiko Borisov, a declarat că pentru Bulgaria sediul companiei de management nu constituie o miză importantă, dar i-a mulţumit omologului său român că manifestă o altă atitudine, spre deosebire de guvernarea anterioară. “Timp de doi ani nu au putut să înfiinţeze o companie al cărei sediu nu are nicio importanţă unde va fi. Îi mulţumesc domnului Ponta că manifestă o altă atitudine şi un comportament european”, a spus premierul Boiko Borisov.

Lucrările proiectului podului de peste Dunăre de la Calafat-Vidin aparţinând părţii române sunt finalizate în proporţie de 95%. Termenul prevăzut iniţial pentru finalizarea lucrărilor era decembrie 2010, însă ca urmare a proiectului elaborat de partea bulgară pentru pod, diferit faţă de studiul de fezabilitate elaborat iniţial de proiectantul părţii bulgare, s-a impus reproiectarea inclusiv pentru obiectivul părţii române.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.