Halloween party ideas 2015


Austriacul Felix Baumgartner a intrat în istorie. A devenit primul om din lume care a sărit de la o altitudine de peste 39 de kilometri cu o viteză care a depăşit-o pe cea a sunetului.

Milioane de oameni au urmărit cu sufletul la gură cum austriacul a deschis uşa capsulei în care s-a aflat aproape 2 ore şi jumătate, cît a durat ascensiunea, şi apoi cele 4 minute de cădere liberă. 

"Uneori, trebuie să fim foarte sus ca să vedem ce mici suntem. Vin acasă, acum", au fost cuvintele rostite de Felix Baumgartner înainte de a se arunca în gol de la o altitudine de peste 39.000 de metri. 

Saltul din stratosferă al lui Felix Baumgartner a fost un succes.

Premiera mondială a fost supravegheată de la sol de o întreagă echipă, iar cel cu care austriacul a fost în contact permanent este americanul care a deţinut până ieri recordul.

Octogenarul Joe Kittinger l-a condus pas cu pas pe temerarul de 43 de ani, iar înainte de extraordinarul salt i-a spus că un ,,înger păzitor îl va însoţi" în căderea sa către pământ.

În centrul de control al misiunii s-au aflat şi părinţii lui Felix, care au urmărit înfricoşaţi aventura fiului lor. Deşi au fost probleme cu vizorul care îi acoperea casca, Felix Baumgartner a hotărât să rişte şi să execute saltul cu care a depăşit viteza sunetului.

Coborârea lui Baumgartner a durat mai puţin de 15 de minute, dintre care 4 minute şi 22 de secunde, în cădere liberă, înainte de deschiderea paraşutei. În uralele echipei sale, recordmanul a aterizat cu bine în deşertul din New Mexico, din apropierea faimosului oraş Roswell. 
Sursa:realitatea.net

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.