Şofer oprit cu focuri de armă – Băut, fără permis şi cu o maşină furată, a provocat un accident şi a fugit

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Poliţiştii din Dăbuleni au fost nevoiţi să tragă patru focuri de armă pentru a-l convinge pe un conducător auto să oprească maşina, în noaptea de duminică spre luni. Tânărul de la volan, în vârstă de 25 de ani, avea toate motivele să-i evite pe oamenii legii pentru că furase maşina, era băut, nu mai avea permis de conducere de patru ani şi, în plus, cu câteva ore înainte de a fi prins, accidentase o fată din localitate şi părăsise locul faptei. Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, iar ieri după-amiază l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, iar apoi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Poliţiştii din Dăbuleni au fost anunţaţi, duminică seara, în jurul orei 21.00, de cadrele medicale ale Spitalului Dăbuleni că la unitatea sanitară se prezentase Cornelia Mihai, în vârstă de 23 de ani, din localitate, aceasta declarând că a fost victima unui accident de circulaţie. Fata a spus că mergea pe jos, pe marginea părţii carosabile, când a fost lovită de un autoturism marca Opel, al cărui conducător auto a părăsit locul faptei, abandonând-o. În urma verificărilor făcute pe baza datelor oferite de tânără, oamenii legii au stabilit că cel care provocase accidentul era Georgică Preduş, în vârstă de 25 de ani, din Dăbuleni. Între timp, oamenii legii, mai primiseră o plângere legată de furtul unui autoturism care corespundea descrierii celui implicat în accidentarea fetei, proprietarul explicându-le oamenilor legii că ultima oară când îşi văzuse cheile maşinii era la un bar din localitate, împreună cu mai mulţi amici, între care se afla şi Georgică Preduş, cu care băuse câteva pahare. Puţin după ora 1.00, un echipaj de la Compartimentul Rutier al Poliţiei Dăbuleni, aflat în trafic, a observat autoturismul despre care li se comunicase că trebuie oprit, i-au făcut şoferului semnale regulamentare pentru a-l trage pe dreapta, însă acesta le-a ignorat şi a călcat mai tare pedala de acceleraţie. Poliţiştii au pornit în urmărirea lui şi au reuşit să-l oprească abia după ce au tras mai multe focuri de armă, fără a-l răni însă. „În jurul orei 01.15, poliţişti din cadrul Compartimentului Rutier Dăbuleni l-au depistat, în trafic, pe tânărul în cauză şi, întrucât nu s-a conformat semnalelor poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea autoturismului, pentru oprirea acestuia fiind executate patru focuri de armă.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în aceeaşi seară, tânărul sustrăsese autoturismul la volanul căruia a fost depistat”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Preduş a fost încătuşat şi dus la sediul subunităţii de poliţie, unde, în urma verificării făcute în baza de date, a reieşit că avea permisul de conducere anulat din anul 2008. Pentru că tânărul emana şi miros de băuturi alcoolice, poliţiştii i-au solicitat să sufle în etilotest sau să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă bărbatul a refuzat ambele variante. În aceste condiţii, pe numele său au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, conducere fără permis, refuz de recoltare a probelor biologice şi furt, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Ţinând seama de comportamentul său, oamenii legii au luat decizia de a-l reţine pe Georgică Preduş pentru 24 de ore, astfel că l-au adus la Craiova, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Aici a avut toată noaptea la dispoziţie ca să se trezească, iar ieri, în jurul prânzului, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiat de procurorul de caz. În urma audierii, s-a luat decizia prezentării acestuia în faţa magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În ceea ce o priveşte pe victima sa, tânăra de 23 de ani a primit îngrijirile necesare în spital, apoi a plecat acasă, nefiind necesară internarea ei pentru că, din fericire, a scăpat cu leziuni care nu-i pun viaţa în primejdie.
Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.