Bacalaureatul 2013 se anunţă cu ghinion

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Constatarea nu este o consecinţă a descoperirilor numerologiei sau a terminaţiei fatidice 13, ci este cu siguranţă un rezultat al slabei pregătiri a elevilor de liceu. Cel puţin aşa spun cifrele, căci 12,71% din elevii care „au susţinut proba la Limba română nu au reuşit să obţină nota 2 la simularea viitorului examen.
În ziua de 16 noiembrie a.c. a avut loc, în toate unităţile şcolare din judeţul Dolj, simularea probei de Limba şi literatura română pentru examenul de Evaluare Naţională şi pentru Bacalaureat. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a realizat o centralizare a rezultatelor simulării pentru clasele a VIII-a – viitorii liceeni şi pentru clasele a XII-a şi a XIII-a care urmează să susţină Bacalaureatul în această vară. Astfel, s-a comunicat faptul că, la simularea Evaluării Naţionale, 10,29% din cei 5.881 de elevi înscrişi nu au fost prezenţi, iar dintre cei care au susţinut proba, 69,3% au obţinut peste nota 5. Peste 9 au avut 637 de elevi, cu 10 fiind notaţi 17 dintre ei. Trei elevi din mediul rural se numără printre cei cu notă maximă.

În cazul simulării pentru examenul de Bacalaureat, rezultatele nu sunt nici pe departe comparabile cu cele înregistrate la elevii mai mici. 6.555 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a ar fi trebuit să participe la simulare, însă numai 81,88% din ei s-au prezentat şi doar 38,46% au atins pragul de promovabilitate, obţinând nota 6. 8,17% din elevii care au participat la simulare au obţinut note peste 9, 14 din aceştia primind 10. Niciun elev din mediul rural nu a reuşit să obţină nota maximă.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.