Casă de Cultură modernă pentru locuitorii din Segarcea

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Casa de Cultură din oraşul doljean Segarcea, a cărei construcţie a început în anul 2010, a fost inaugurată sâmbătă cu mare fast. Primarul Nicolae Popa, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa şi candidaţii USL Mircea Geoană şi Valeriu Zgonea, au tăiat panglica inaugurală a aşezământului cultural, acesta fiind sfinţit de un sobor de preoţi. La eveniment au participat primarii USL din majoritatea localităţilor de pe Valea Dunării, dar şi sute de segărceni, nerăbdători viziteze clădirea impunătoare care s-a înălţat sub ochii lor, şi ale cărei costuri au ajuns la suma de patru milioane lei noi, bani de la bugetul local. Casa de Cultură construită chiar în centrul oraşului, este prevăzută cu o sală de spectacole modernă, bibliotecă şi sală de conferinţe, ea urmând să devină şi sediul Bibliotecii Orăşeneşti „Mircea Radina”.

După tăierea panglicii, autorităţile prezente la eveniment, dar şi segărcenii au fost invitaţi să inaugureze şi sala de spectacole ce are o capacitate de 350 de locuri. În cadrul evenimentului de ieri, primarul oraşului Segarcea, a acordat titlul de “cetăţean de onoare” omului de afaceri Mihai Anghel – patronul Cerealcom Dolj şi rectorului Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor. “În această zi importantă pentru noi, vreau să înmânez două titluri de cetăţean de onoare. Unul îi revine domnului Mihai Anghel, singurul investitor de aici, cel care a dus numele oraşului Segarcea în America, Londra şi chiar în Honk Kong. Dumnealui face tot ce se poate ca Segarcea să fie un nume cunoscut peste hotare, iar acest lucru ne face cinste. Cel de-al doilea titlu de onoare i se acordă domnului Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova. Este născut şi crescut în Segarcea, iar numele dumnealui face cinste oraşului”, a spus primarul Nicolae Popa.

                       „Astăzi se pune încă o cărămidă pe temelia naţiunii române”


Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, i-a asigurat pe segărceni că investiţiile vor continua, pentru a aduce Segarcea la nivelul oraşelor mari din ţară. “Suntem la inaugurarea unei investiţii minunate. Oraşul Segarcea se îmbogăţeşte astăzi cu un aşezământ cultural aşa cum au toate oraşele mari din ţară, iar acest lucru s-a realizat datorită unor oameni care şi-au dat mâna atunci când a fost nevoie. Este vorba de Mircea Geoană şi Valeriu Zgonea, dar un aport important l-a avut şi Consiliul Judeţean Dolj. Să o stăpâniţi sănătoşi, iar domnului primar îi transmit să mai facă şi alte edificii importante în acest oraş care ne este foarte drag. De asemenea, vă mai spun că ori de câte ori avem posibilitatea să aducem aici nişte bani, o facem. Drumul pe care l-am făcut construit de la Craiova până la Segarcea, apoi până la Cârna, îl considerăm o magistrală a judeţului Dolj. Nu demult ne-am întâlnit şi cu o delegaţie din provincia chineză Guangdong, şi probabil că în viitorul apropiat aici se vor investi aproximativ 70.000 de euro. Suntem multe lucruri bune care se vor întâmpla în perioada următoare aici”, a spus Ion Prioteasa.

„Astăzi se pune încă o cărămidă pe temelia naţiunii române”

Senatorul Mircea Geoană le-a spus locuitorilor din Segarcea că primarul Nicolae Popa nu s-a lăsat până nu a văzut Casa de Cultură ridicată, chiar dacă „ne-a scos câţiva peri albi”. “Este extraordinar de plăcut să vezi că se poate construi ceva în Dolj. Vreau să vă spun că dacă am ceva mai mult păr alb în cap nu este legat numai de viaţa politică agitată, ci şi de faptul că domnul primar a reuşit să ne scoată câţiva peri albi bătându-ne la cap, spunând mereu că la Segarcea este nevoie de un astfel de aşezământ cultural. Pentru ca o comunitate care să rodească, este nevoie de partea materială care înseamnă investiţii şi locuri de muncă, dar mai există şi o parte spirituală în fiecare dintre noi, o parte care ține de tradiţie, de cultură, de istorie, de educaţie şi credinţă. Astăzi nu inaugurăm o simplă investiţie, astăzi se pune încă o cărămidă pe temelia naţiunii române şi a identităţii noastre olteneşti. Eu vă promit că voi face tot ce se poate pentru ca aici să se organizeze tot felul de evenimente la care să vină lumea din toate părţile”, le-a transmis Mircea Geoană segărcenilor.

                      „Acest oraş va deveni unul important pentru judeţul Dolj”


La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea le-a transmis celor prezenți la evenimentul de inaugurare a Casei de Cultură din Segarcea, că în curând vor putea spune că orașul lor este unul european. “E foarte greu să spui ce înseamnă un aşezământ cultural pentru Segarcea. Poate că înseamnă mai mult pentru noi, cei care am crescut aici, dar este un semn că acest oraş va deveni unul important pentru judeţul Dolj şi împreună cu Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, vom putea să facem locuri de muncă cu oameni bine pregătiţi din Segarcea, şi să-i aducem înapoi acasă pe cei tineri care au plecat să lucreze în altă parte. Locuri de muncă înseamnă mai mult orice, înseamnă un venit, o viaţă mai bună, înseamnă mândria de fi roman la tine acasă. Segarcea este unul dintre simbolurile României. Gândiţi-vă ce înseamnă pentru oamenii în căutarea unui loc de muncă un drum modernizat, iar într-un an de zile drumul spre Drănic se va moderniza. Spitalul este una din ţintele noastre în următorul mandat. Din luna aprilie vor începe lucrările de introducere a apei şi canalizării, iar asta înseamnă că vom putea spune că Segarcea este un oraş European. Să fiţi convinşi că în câţiva ani aici va fi o zonă de care veţi fi mândrii, în care copiii dumneavoastră îşi vor putea căuta locuri de muncă”, a afirmat deputatul Valeriu Zgonea.

Primarul oraşului Segarcea, Nicolae Popa:

„Această clădire a Casei de Cultură, care sper că va aduce aici tot ceea ce înseamnă cultură şi tradiţie, a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, dar şi a senatorilor Mircea Geoană şi Valeriu Zgonea. Pentru a avea un viitor frumos, cei care ne-au sprijinit până acum trebuie să o facă şi de azi înainte, numai aşa reuşim să facem lucruri bune pentru comunitate. În viitor, scopul nostru este să câştigăm fonduri europene pentru a crea locuri de muncă, pentru că numai aşa se ajunge la o dezvoltare economică a acestui oraş”.             


Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.