Halloween party ideas 2015


Un muncitor român şi-a pierdut viaţa marţi seară, în urma unui accident de muncă produs pe şantierul podului care se construieşte peste Dunăre, între Vidin şi Calafat. Victima accidentului de muncă este Gheorghe Radu, de 43 de ani, din Calafat, tată a doi copii, angajat al SC Hidroconstrucţia SA - Sucursala Porţile de Fier.

Prins între două barje

Bărbatul lucra ca marinar pe o navă a Hidroconstrucţia, închiriată firmei FCC Construccion, care construieşte podul peste Dunăre. Marţi seară, la ora 21.36, a încercat să amareze între ele două barje, moment în care se pare că s-a dezechilibrat şi a căzut între cele două nave, care l-ar fi strivit între ele. Trupul său a fost luat de ape, nefiind găsit până miercuri, la ora închiderii ediţiei. Tragedia a fost observată de un macaragiu care lucrează la pod.
Un purtător de cuvânt al biroului de presă al proiectului „Podul peste Dunăre Calafat-Vidin“, a confirmat pentru agenţia Agerpres producerea unui incident pe o platformă românească, însă a refuzat să ofere orice detalii cu privire la starea de sănătate a persoanei implicate sau la circumstanţele incidentului.
Tragicul incident s-a petrecut pe un vas românesc, dar care se afla în apele teritoriale bulgare, fiind închiriat firmei FCC Construction, ce-şi desfăşoară activitatea în contract cu autorităţile bulgare. Drept urmare, în baza acordului încheiat cu ocazia începerii lucrărilor podului Calafat-Vidin, cercetările au fost efectuate de Direcţia Inspecţia Muncii de la Vidin, nu de inspectorii de muncă români de la ITM Dolj. 
„Cercetările au fost efectuate de Inspecţia Muncii din Bulgaria, care a stabilit deja că nu a fost vina unităţii nostre, ci a fost vorba de o manevră greşită din partea marinarului care avea toate instructajele de protecţia muncii făcute la zi“, a menţionat Emilian Ghimpe, director de Calitatea Producţiei în cadrul Hidroconstrucţia SA - Sucursala Porţile de Fier.
Sursa:gds.ro

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.