Mario Ovidiu Oprea, la marșul antidrog de la Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Mario Ovidiu Oprea, candidatul USL la Senatul României în Colegiul Băileşti-Calafat s-a alăturat astăzi unui marş antidrog menit să tragă un semnal de alarmă asupra efectului nociv pe care îl au stupefiantele asupra organismului, la invitaţia tinerilor social-democraţi din municipiul Calafat.
Înţelegând importanţa şi necesitatea unei astfel de iniţiative, la manifestare au participat peste 100 de elevi ai Colegiului „Ştefan Milcu”, Mihai Voicu, candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul Calafat, reprezentanţi ai administraţiei locale în frunte cu primarul Mircea Guţă, precum şi inspectorul principal Florin Nicolăiţă, şeful Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog  (CPECA ) Dolj. În timpul acţiunii, participanţii au promovat diverse sloganuri, precum „Fii conştient, nu dependent” şi „ Uniţi pentru viaţă”, dorind să sensibilizeze şi să informeze mai ales tânăra generaţia, care ar putea să cadă pradă consumului de droguri. Participarea lui Mario Ovidiu Oprea la această manifestare a coincis cu împlinirea a un an de când acesta a iniţiat un proiect în Parlament, devenit ulterior lege.  Prin intermediul acesteia au fost  înăsprite pedepsele pentru vânzarea şi consumul de etnobotanice. „În primul rând le mulţumesc tinerilor invitaţie şi aş asocia manifestarea lor demnă de toate lauda cu sloganul „Hugs, not drugs”. Este o zi de care am vrut să profit, dacă mă pot exprima aşa, pentru că de aproape un an fac apel către toate instituţiile statului pentru a controla fenomenul consumului de stupefiante. Cred însă că puterea şi maxima mobilizare vin tinerei generaţii care trebuie să conştientizeze şi să demonstreze că drogurile nu reprezintă nicidecum o măsură de contracarare a problemelor cu care ne confruntăm, ci un mod bolnav de a ceda controlul asupra vieţii şi integrităţii corporale. Aplicarea legii se va face şi prin această presiune a tinerilor, pentru că ei pot determina autorităţile să ia măsuri concrete”, a declarat Mario Ovidiu Oprea. Alături de echipa USL Mario Ovidiu Oprea, a explicat că acţiunea de la Calafat a fost o „paranteză” a perioadei de campanie, acest demers nefiind unul politic, ci, mai degrabă, un gest de responsabilitate şi spirit civic. „Au fost voci în România care au susţinut că nu există nimeni care să pună umărul concret pentru a stopa vânzarea şi cosumul de etnobotanice. În calitate de iniţiator al proiectului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 339/2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, proiect care a devenit lege, am arătat tuturor că se poate şi altfel. Fără a exagera, consider că votul favorabil a fost o reuşită nu pentru mine ca parlamentar, ci pentru această ţară. A fost un lucru extraordinar care s-a întâmplat, pentru că acest comportament şi această atitudine au venit să arate că acest demers nu a avut culoare politică”, a mai adăugat candidatul USL.
Sursa:lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.