„Ziua Mondială a Diabetului”, celebrată şi la DSP Dolj

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Direcţia de Sănătate Publică Dolj (DSP) Dolj va derula campania „Diabetul – cheia este profilaxia”, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului”, celebrată pe data de 14 noiembrie. Sloganul internaţional este: „Educaţie şi prevenţie în diabet” şi reprezintă conţinutul tematic al unei campanii demarată în 2009 şi care va dura până în anul 2013. Sloganul campaniei mondiale este „Diabetul – să ne protejăm viitorul”
În judeţul Dolj, diabetul zaharat ocupa locul trei în ierarhia bolilor înregistrate în rândul populaţiei, după bolile cardiovasculare şi tumori cu un număr de 32.226 cazuri aflate in evidenţă.
La nivel local parteneri în realizarea campaniei sunt Autoritaţile publice locale care au în subordine Cabinetele Şcolare, Asistenţii comunitari, Mediatorii sanitari, Cabinetele de Medicină de familie, Asociatia pentru Sanatate, Educatie şi Familie, filiala Craiova, Societatea Studentilor Medicinisti din Craiova, Organizatia Studentilor Farmacisti Cva, Crucea Rosie Dolj şi Asociaţia Europrotector . 
Scopul campaniei: creşterea cuantumului informaţional al populaţiei cu privire la:
- factorii de risc în relaţie cu diabetul (fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriţie dezechilibrată, obezitate, stres);
- simptomele de debut ale bolii.
Obiectivul campaniei este de a promova stilul de viaţă sanogen, în profilaxia şi controlul diabetului.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.