Planuri pentru 2013: Un tunel pe sub Dunăre între Giurgiu şi Ruse şi două noi poduri între România şi Bulgaria

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Guvernul Bulgariei trebuie să ia o decizie până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 în ceea ce priveşte construirea a două noi poduri peste Dunăre, a anunţat ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Lilyana Pavlova.
Până la sfârşitul lunii ianuarie, guvernul bulgar va decide şi dacă doreşte să construiască două noi poduri peste Dunăre, cu scopul de a stabili noi legături cu România. Aceste poduri  ar putea fi construite prin parteneriate public-private.

Primul pod construit între România şi Bulgaria a fost dat în folosinţă în 1954 şi leagă Ruse de Giurgiu. Un al doilea pod, Vidin – Calafat, va deveni operaţional în mai 2013, scrie agenţia de presă bulgară Sofia News.

În 2013, guvernul de la Sofia va aloca sectorului construcţiilor din Bulgaria aproape două miliarde de leva, spune ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională.

Tunel pe sub Dunăre între Ruse şi Giurgiu

La tradiţionala întâlnire de final de an între autorităţile din Giurgiu şi Ruse s-a pus problema construirii unui tunel pe sub Dunăre care să lege cele două localităţi. De asemenea, reprezentanţii celor două oraşe, aflate de o parte şi de alta a Dunării, au discutat despre eliminarea taxei de pod.

„Colaborarea între Ruse şi Giurgiu este deosebit de importantă şi ea trebuie să se desfăşoare şi în perioada următoare în vederea atragerii de fonduri europene pentru proiecte în perioada 2014-2020, iar pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul tuturor autorităţilor din Giurgiu şi Ruse”, a declarat subprefectul de Ruse, Vesko Marinov, citat de Agerpres.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.