RCS propune Discovery să retransmită canalele sale într-un pachet distinct plătit separat de abonaţi

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

RCS&RDS propune Discovery Networks sa retransmita televiziunile pe care compania le opereaza in Romania intr-un pachet separat, pentru care abonatii care doresc sa le vizioneze sa plateasca un abonament diferit de cel platit pentru restul posturilor.
Reactia RCS&RDS vine dupa ce Mark Hollinger, presedinte si CEO al Discovery Networks International, a declarat, intr-o scrisoare deschisa catre abonatii RCS&RDS, remisa pe 30 noiembrie agentiei MEDIAFAX, ca RCS a scos canalele Discovery din ofertele sale inainte de expirarea contractului dintre cele doua companii. Hollinger a precizat atunci ca Discovery a incercat timp de un an sa aduca la masa negocierilor RCS, astfel incat telespectatorii sa nu fie afectati. Totodata, Hollinger a spus ca oficialii Discovery sunt "indignati" de decizia RCS&RDS de a scoate din grilele sale toate canalele Discovery, privand aproximativ 3 milioane de telespectatori de aceste programe, motiv pentru care au fost demarate discutii cu autoritatile din Romania si cu Uniunea Europeana.
Reactia lui Hollinger a venit in contextul in care peste 24.600 de persoane (pana in momentul difuzarii acestei stiri, n.r.) au semnat o petitie online prin care cer pastrarea canalelor Discovery in grilele RCS&RDS.
De cealalta parte, RCS&RDS spune intr-un comunicat remis luni, 3 decembrie, agentiei MEDIAFAX: "Scrisoarea deschisa a domnului Mark Hollinger, presedintele Discovey Networks International, ne surprinde prin contradictia dintre grija deosebita pentru soarta telespectatorilor, exprimata in acest mesaj, si pozitia din timpul negocierilor, cand principala preocupare a reprezentantilor Discovery era mentinerea unor tarife si a unor venituri garantate cat mai mari".
Totodata, RCS&RDS propune publicului Discovery Networks sa retransmita televiziunile Discovery intr-un pachet distinct de pachetul de baza, platit separat de abonati.
"Pentru a elimina suspiciunea de ipocrizie a acestui dublu limbaj, lansam public indemnul nostru adresat Discovery Networks de a crea un pachet separat care sa contina toate programele Discovery si care sa poata fi achizitionat de catre abonatii interesati, la un pret stabilit chiar de catre Discovery Networks. Astfel, ingrijorarea domnului Hollinger ca telespectatorii vor plati 'preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc' nu va mai avea temei", spune RCS&RDS.
"Ne exprimam speranta ca toti fanii Discovery, semnatari ai petitiei sau nu, vor reusi sa ii convinga pe reprezentantii Discovery Networks sa accepte acest demers si astfel sa le permita cat mai curand vizionarea canalelor dorite si, totodata, ca domnul Hollinger nu va ignora solutia propusa, refuzandu-le telespectatorilor accesul la emisiunile promovate in scrisoare", mai spune RCS&RDS.
Totodata, compania RCS&RDS il critica dur pe presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Rasvan Popescu, care a declarat vineri, 30 noiembrie, pentru presa, ca RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului sa scoata din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmand sa fie analizat in sedinta CNA.
De altfel, cazul RCS versus Discovery va fi analizat in sedinta CNA de marti, 4 decembrie.
"Contractul de distributie dintre compania noastra si Discovery Networks International a expirat la sfarsitul lunii noiembrie 2012 si nu a putut fi prelungit, intrucat cele doua parti nu au reusit sa gaseasca o solutie reciproc convenabila. In aceste conditii, am fost fortati sa intrerupem transmiterea acestor canale, deoarece difuzarea lor fara contract nu este permisa de lege", spune RCS&RDS, intr-o reactie la pozitia exprimata de Rasvan Popescu.
RCS&RDS precizeaza ca "anterior" a depus la CNA solicitarea de modificare de grila, dar aceasta nu a fost discutata in Consiliu. "Nu putem sa nu constatam ca domnul Rasvan Popescu este mult mai grabit sa aplice amenzi anumitor companii, adoptand pozitii partizane in litigii comerciale, decat de indeplinirea procedurilor legale, astfel incat telespectatorii sa poata avea acces la canalele oferite. Nu credem ca rolul domnului Rasvan Popescu, in calitate de presedinte al CNA, este acela de a aprecia sau a decide componenta ofertei comerciale a unui operator sau de a-si exprima si a incerca sa isi impuna preferintele pentru un furnizor de programe, in defavoarea altora", mai sustine RCS&RDS.
RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, de pe retelele sale de cablu (care au aproximativ doua milioane de abonati, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.
Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeasi lege prevede ca in astfel de cazuri CNA poate aplica sanctiuni cuprinse intre 10.000 de lei si 200.0000 de lei.
RCS&RDS a scos, joi seara (pe 29 noiembrie), din pachetul de baza de pe retelele de cablu televiziunile Discovery Channel si Animal Planet, in locul acestora fiind incluse History Channel, post care se afla pana atunci in pachetul suplimentar al operatorului de telecomunicatii, dar si televiziunea BBC Entertainment.
RCS&RDS a scos, tot joi seara, posturile TLC, Discovery Science si ID Investigation Discovery (toate aflate in portofoliul companiei Discovery), care se regaseau intr-un pachet suplimentar in retelele de cablu ale companiei de telecomunicatii, pentru care abonatii platesc o suma suplimentara de 7 lei, fata de abonamentul la pachetul de baza.
Pe de alta parte, RCS&RDS a transmis, tot joi seara, intr-un e-mail adresat abonatilor sai, ca televiziunile "Digi Animal World si BBC Entertainment vor inlocui Animal Planet si Discovery Channel, care ies din grila la 1 decembrie".
Insa scoaterea canalelor Discovery din retelele de cablu ale RCS&RDS s-a produs in cateva ore, pe parcursul serii de joi, 29 noiembrie, inainte cu o zi ca acordul de retransmisie intre Discovery si RCS sa expire (acordul expira pe 30 noiembrie). In momentul difuzarii acestei stiri, televiziunea Digi Animal World nu apare in pachetul de baza al retelelor de cablu RCS&RDS.
De asemenea, RCS&RDS a solicitat, miercuri, 28 noiembrie, CNA aprobarea sa scoata canalele Discovery si de pe retelele sale de cablu, analogic si digital, dupa ce, pe 23 noiembrie, compania de telecomunicatii a scos Discovery Channel si de pe reteaua sa de satelit Digi.
Reprezentantii CNA au declarat joi, 29 noiembrie, pentru MEDIAFAX, ca RCS&RDS invoca in adresa depusa la Consiliu, prin care solicita scoaterea canalelor Discovery de pe retelele sale de cablu, expirarea contractului pe care operatorul de cablu il are cu compania Discovery.
Totodata, RCS&RDS a solicitat CNA aprobarea pentru introducerea in grilele sale a doua canale BBC - BBC Entertainment si BBC Knowledge, unul de la data de 1 decembrie 2012, iar altul de la data de 1 ianuarie 2013.
Cererea RCS&RDS nu a putut fi analizata de CNA, pentru ca sedinta care ar fi trebuit organizata joi, 29 noiembrie, a avut loc cu o zi inainte, respectiv miercuri, 28 noiembrie. In mod traditional, sedintele CNA se desfasoara de doua ori pe saptamana, martea si joia.
Pe de alta parte, RCS&RDS a scos, pe 23 noiembrie, si de pe platforma sa de satelit Digi (care are aproximativ un milion de abonati, n.r.), televiziunea Discovery Channel, fara a-si anunta telespectatorii, unii dintre acestia solicitand pe pagina de Facebook a companiei reintroducerea postului in grilele operatorului. Atunci, RCS a scos Discovery din grila Digi dupa ce, pe 13 noiembrie, compania a primit aprobarea CNA de a-si modifica grila in acest sens.
Decizia RCS&RDS a venit dupa ce si Digi, operatorul de cablu din Ungaria detinut de compania de telecomunicatii romaneasca RCS&RDS, a scos, pe 20 noiembrie, din ofertele de cablu analog si digital televiziunea Discovery Channel.
RCS&RDS a scos canalele Discovery din grilele sale din Romania si Ungaria, in contextul in care operatorul de cablu si-a lansat propriile televiziuni de documentare.
Astfel, RCS&RDS a lansat, pe 1 octombrie, propriile sale televiziuni de documentare DigiWorld si DigiLife.
RCS&RDS a primit, pe 27 septembrie, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului din Romania pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld si DigiLife, dupa ce, in sedinta din 25 septembrie, reprezentantii CNA au ezitat sa ia o decizie in acest sens. Atunci, unii membri ai Consiliului si-au exprimat temerile ca, odata cu lansarea propriilor televiziuni de documentare, compania RCS&RDS va scoate din grila canale concurente, ca Discovery si National Geographic.
La mai putin de o luna dupa ce a lansat cele doua televiziuni de documentare - DigiWorld si DigiLife -, RCS&RDS a cerut CNA si a primit, in data de 30 octombrie, o noua licenta audiovizuala prin satelit pentru lansarea unui nou post de documentare - Digi Animal World.
Sursa:mediafax.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.