Drumul Calafat-Craiova finantat prin fonduri europene

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are un buget de şapte miliarde lei în 2013, din care 5,2 miliarde lei pentru cheltuieli de capital (investiţii), potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Investiţiile vor fi prioritizate, iar proiectele care pot fi finanţate pe fonduri europene vor fi ,”mutate” pe bani europeni, susţin oficialii MFP.

Spre exemplu, Autostrada Transilvania nu poate fi finanţată pe fonduri europene, însă drumul Calafat - Craiova, finanţat anterior prin credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) va fi finanţat pe fonduri europene.

Acest proiect va intra, probabil, sub autoritatea Ministerului Transporturilor, care va păstra autoritatea de management pe fonduri europene dedicate infrastructurii prin Programul Operaţional Sectorial - Transporturi. CNADNR va trece în subordinea Ministerului pentru mari proiecte de infrastructură, condus de Dan Şova.

Specialiştii MFP susţin că este inadmisibil ca tronsoane din coridorul 4 pan-european de transport să fie finanţate de la BEI sau prin alte credite, în loc să fie utilizate fonduri nerambursabile.

De altfel, BEI, Banca Mondială şi BERD îşi restructurează portofoliile de investiţii, pentru a nu mai exista sume importante pe care România să nu le tragă din aceste împrumuturi.

În bugetul pe 2013, bugetul CNADNR este consolidat în cadrul bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG), care totalizează 7,339 miliarde lei, în scădere cu 1,16% faţă de execuţia preliminată pe 2012.

Sursa: Agerpres

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.