Pentru rezultate mai bune la examenele din vară – Elevii fac pregătiri suplimentare la şcoală

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Liceenii din clasa a XII-a care dau anul acesta examenul de bacalaureat vor merge pe acelaşi sistem ca anul trecut, al bacalaureatului naţional. Examenul de maturitate va fi susţinut la aceleaşi probe ca cele din acest an. În perioada 10-28 iunie candidaţii vor fi evaluaţi la probele orale, iar din 1 până în 5 iulie vor fi testaţi la probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afişate în 12 iulie.
Printr-un ordin al ministrului Educaţiei, au fost aprobate noi programe pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Logică, argumentare şi comunicare şi economie susţinute la cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat din 2013. Programele pentru celelalte discipline ale examenului de bacalaureat din 2013 rămân cele aprobate în 2010 prin ordin al ministrului Educaţiei. “În ceea ce priveşte organizarea examenului de bacalaureat 2013, nu există nici o modificare faţă de anul şcolar trecut, cu menţiunea că, într-adevăr, camerele de supraveghere se vor păstra şi ele în fiecare sală de examen, la fel ca în ediţiile anterioare. Singurul lucru care s-a modificat este programa de bacalaureat pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Logică, argumentare şi comunicare şi economie. La consfătuirile care au avut loc la început de an şcolar, inspectorii de specialitate au prezentat noile programe şi nu există diferenţe foarte mari, au fost modificări în favoarea elevilor. Nu este o urmare a rezultatelor mici de la bacalaureatul din vara trecută, era normal să se mai modifice programa”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Meditaţiile gratuite, tratate cu dezinteres

Având în vedere rezultatele dezastruoase care s-au înregistrat la cele două sesiuni de bacalaureat din vara anului 2012, încă de la începutul acestui an şcolar, Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să stabilească o serie de măsuri privind posibilitatea ameliorării rezultatelor. “S-a făcut un plan de măsuri la nivelul inspectoratului şcolar, care a fost distribuit prin intermediul site-ului către toate unităţile şcolare, şi s-a coborât cu implementarea acestui plan atât la nivelul unităţilor şcolare, cât şi la nivelul cadrelor didactice care pregătesc elevii pentru bacalaureat. Având în vedere că vin examenele naţionale şi nu este suficient ca elevii să se pregătească în clasa de final de ciclu de învăţământ, trebuie să aibă o pregătire constantă şi graduală până ajung la clasele finale. Am cerut unităţilor de învăţământ să creeze programe de pregătire cu acei elevi care nu au performanţe deosebite şi care trebuie să recupereze materia. Din păcate, elevii nu participă la pregătirea suplimentară în măsura în care ne aşteptam. Ca măsură în vederea ameliorării rezultatelor elevilor la examenele naţionale, ISJ Dolj va organiza, în perioada 22-26 aprilie, simulări la nivelul judeţului pentru fiecare probă din cadrul examenelor naţionale, în condiţii strict de examen. Se vor desfăşura atât simulările la bacalaureat, cât şi pentru examenele naţionale. În inspecţiile tematice şi de evaluare care s-au făcut atât în semestrul I, cât şi în semestrul al II-lea, unul dintre punctele care se verifică este implementarea acestui program de ameliorare”, au mai declarat reprezentanţii ISJ Dolj.

Calendarul examenului de bacalaureat 2013

Examenul de maturitate din 2013 începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română (proba A), susţinută până în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie – la limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d). Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în perioada 9-11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie. În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august – evaluarea competenţelor digitale. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului şi 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.