Halloween party ideas 2015


Dumitru Banţa, din Craiova, a descoperit la începutul acestui an în satul Gura Racului, din comuna Bulzeşti, 1471 de monede de argint. În perioada următoare se va stabili valoarea tezaurului, care a intrat deja în posesia Muzeului Olteniei.
Monedele au fost descoperit într-un sac de pânză la o adâncime de 50 de centimetri. Din cele 1.471 de monede de argint 1.415 sunt monede turceşti, 8 monede ungureşti iar restul europene datând din perioada secolului XVI. ”În perioada următoare vom stabili care este valoarea tezaurului, iar craioveanul care a găsit monedele va fi recompensat  cu 30% din valoarea acestora.'', a spus Florin Ridichie, directorul Muzeului Olteniei.

Monedele au o greutate totală de 1806,74 grame şi datează din perioada lui Mihai Viteazul. Tezaurul descoperit în satul Gura Racului, din comuna doljeană Bulzeşti, este al treilea care a fost găsit în zona Olteniei.

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.