Sobe pe lemne în apartamentele din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Locuiesc la oraş însă trăiesc ca la ţară. Peste 8.000 de locuitori din municipiul Calafat se încălzesc cu sobe pe lemne pentru că centrala termică a oraşului a fost închisă în urmă cu doi ani. Oamenii şi-au construit în propriile apartamente sisteme improvizate de încălzire pe bază de lemne, deşi reprezentanţii ISU Oltenia susţin că aceste surse de încălzire sunt periculoase. Primăria Calafat vrea să construiască o centrală termică cu spriijinul unui investitor străin.
Cecilia Mina locuieşte într-un apartament situat la etajul 3, într-un bloc din municipiul Calafat. La fel ca şi ceilalţi locatari de la blocuri, Cecilia şi-a montat sobă în apartament în urmă cu mai bine de 2 ani, atunci când Primăria Calafat a decis să închidă uzina termică. Fumul de la sobă se duce direct în aerisirea blocului.

În situaţia familiei Mina sunt mii de locuitori din Calafat. Blocurile au pe exterior numai coşuri de fum. Şi Mircea Popescu are o instalaţie pe bază de lemne, însă este ceva mai modernă.

Reprezentantanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia asupra pericolului sobelor din apartamente.

Locuitorii oraşului Calafat au fost nevoiţi să apeleze la sisteme improvizate de încălzire. Central termică a oraşului a fost închisă în urmă cu aproape trei ani, pentru că autorităţile nu aveau bani să cumpere păcură. În toată acestă perioadă, autorităţile nu au găsit o rezolvare la această probleme. Abia acum susţin că un investitor străin va construi o centrală nouă la marginea oraşului, pe un teren de 2 hectare. O licitaţie deja a fost organizată în acest sens.
Sursa:www.digi24.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.