Responsive Ad Slot

Latest

latest

Cum arata Podul Calafat – Vidin, cu 45 de zile inainte de finalizare – Galerie foto

marți, 26 martie 2013

/ by Calafat News

Podul peste Dunare, intre Calafat si Vidin, ar trebui sa fie deschis circulatiei pe 9 mai, dupa cum au anuntat, la inceputul acestui an, autoritatile bulgare. La deschidere a fost invitat sa participe si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Podul este aproape de finalizare, dupa cum arata imaginile date publicitatii de constructor, compania spaniola FCC, dar mai sunt inca multe de facut, inclusiv turnarea partii carosabile si montarea caii ferate.

Conform estimarilor, peste 100.000 de vehicule ar urma sa traverseze anual acest pod.

Contractul pentru construirea podului a fost adjudecat de firma spaniola FCC, in 2007. Investitia se ridica la peeste 250 de milioane de euro, aproape dublu fata de estimarile initiale, si este un proiect dezvoltat de Bulgaria, cofinantat de Uniunea Europeana.

Romania a trebuit sa construiasca insa, la randul ei, infrastructura rutiera si feroviara care sa fie racordata la pod, precum si un punct vamal si de taxare. Termenul de finalizare a fost prelungit de mai multe ori, ultima data de predare ratata fiind noiembrie 2012.

Podul are o lungime de 2 kilometri, cale ferata cu linie dubla si sosea cu doua benzi pe sens si face parte din ramura sudica a Coridorului IV Paneuropean de transport. Acesta ar urma sa conecteze o viitoare autostrada Calafat – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj si un planificat drum expres din Bulgaria, intre Vidin si Sofia.

Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!