Halloween party ideas 2015


Dunărea a depăşit astăzi cota de inundaţie la Calafat.

Circulaţia pe fluviu se desfăşoară cu viteză redusă şi restricţii de tonaj, iar armatorii au fost anunţaţi că debitul crescut şi curenţii pun în pericol navele şi încărcătura. În zona Gruia, cotele Dunării au ajuns la 646 de centimetri, aproape de cota de inundaţie care este de 700, în timp ce la Calafat s-a depăşit cu doi centimetri cota de inundaţie de 600. "Se diminuează cu mult viteza de înaintare pentru amonte şi creşte pentru aval, ceea ce este un pericol pentru nave în ceea ce priveşte influenţa curenţilor asupra stabilităţii navelor. Am luat măsuri, navele sunt anunţate, îşi reduc barjele la mărimea şi tonajul care le permit să circule cu o viteză limită de şase kilometri pe oră, aşa este dată regula de navigaţie pentru zona Cazanelor, unde sunt zonele periculoase şi unde am avut accidente cu pierderi de marfă şi nave", a explicat Mihai Ghiba, directorul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi, Magda Dincă, tendinţa Dunării este de uşoară creştere până în jurul datei de 20 martie, când este prognozat un debit de 11.000 de metri cubi pe secundă, urmând ca după această dată să fie în uşoară scădere la 10.700 - 10.800 de metri cubi pe secundă.

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#https://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.