Responsive Ad Slot

Latest

latest

Numărul orelor de sport din învăţământul preuniversitar va fi dublat

sâmbătă, 9 martie 2013

/ by Calafat News

Numărul de ore de sport va fi dublat pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Anunţul a fost făcut ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Acesta a vorbit şi despre insuficienţa infrastructurii dedicată orelor de sport în instituţiile de învăţământ din România, însă a explicat, în acelaşi timp, că există facilităţi care nu sunt folosite: “Când Guvernul a decis să reinvestească în sport, evident că este un semnal şi către autorităţile locale şi minister ca investiţiile să continue în acest domeniu. Este bine să discutăm şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului, să vedem cum folosim împreună infrastructura pe care o avem”.

Ministrul Educaţiei a explicat că orele de sport alocate în plus claselor pregătitoare şi I – a IV-a au fost luate din cele aflate la dispoziţia şcolii, nefiind afectate celelalte discipline. “Pe segmentul de clase V-XII, există încă elevi care fac o singură oră de sport. Aici, din toamnă, vor fi două ore de sport. Primele măsuri în privinţa măririi numărului de ore de sport vor fi puse în aplicare cu 15 septembrie”, a precizat ministrul.

Remus Pricopie a mai declarat, în acelaşi context, că obiceiul părinţilor de a-şi scuti copiii de sport ar trebui să dispară. “Nu ar mai trebui să existe situaţii în care părinţii obţin scutiri pentru ca elevii să nu facă sport. Îi vom suna pe medicii care dau scutiri. Părinţii să conştientizeze că sunt împotriva copiilor prin faptul că nu-i lasă să facă sport”, a subliniat Pricopie. Ministrul Educaţiei a adăugat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor lucra şi în zona de prevenţie în ceea ce priveşte consumul de ţigări, băutură şi droguri în rândul elevilor.
Don't Miss
Copyright © 2012-2018 Calafat News, All rights reserved!