Halloween party ideas 2015


În perioada 8 aprilie -22 mai inclusiv se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, pe o durată de 45 de zile în apele care constitue frontieră de stat.

Pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement/performanţă este o activitate individuală şi necomercială iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi  Acvacultură prin asociaţiile de pescari  legal constituite.

Permisul de pescuit sportiv este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil care se poate  viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Foarte mulţi dintre pescarii sportivi posedă şi carnete  de  membrii ai unor asociaţii de pescuit care le atestă doar calitatea de membru al respectivei  asociaţii. Pentru a putea  desfăşura activităţile de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale, este necesară şi posesia acestui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi  Acvacultură şi vizat de către Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. Cei peste 16500 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelate judeţe ale ţării trebuie să stie că frontiera cu Republica Sebia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră  Române.

Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României,  pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

„Facem precizarea că lipsa avizului şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constitue contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 1000 de lei”, declară comisarul sef Valeriu Pera de la SJPF Mehedinti.

De asemenea pescuitul recreativ/sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea uneltelor, ambarcaţiilor şi a altor bunuri folosite sau rezultate din săvârşirea contravenţiei, inclusiv a peştelui.

Trimiteți un comentariu

Calafat News

{picture#http://4.bp.blogspot.com/-kMT8J0qeHcg/VbdxxUjkI5I/AAAAAAAASlM/AlrSQHRcrnU/s1600/cn2.jpg} Calafat News îşi propune să ofere cele mai importante şi cele mai noi ştiri. E-mail: calafat.live.stiri@gmail.com {facebook#https://www.facebook.com/calafatnews} {twitter#https://twitter.com/ciobanugigel} {google#https://plus.google.com/+CalafatNews} {pinterest#https://ro.pinterest.com} {youtube#https://www.youtube.com/channel/UC3D-WMvUbN9TlxFRUnSLu4A}
Un produs Blogger.