Singura soluţie viabilă pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al calafetenilor / Noi măsuri care ar putea duce la realizarea Parcului Industrial Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Un nou proiect de lege privind constituirea şi funcţionarea parcurilor industriale, iniţiat de 32 de senatori PSD si PNL, prevede că administratorul parcului beneficiază de drept de scutiri pentru mai multe tipuri de taxe şi pentru impozite pe teren sau pe clădirile care fac parte din acest parc industrial. Potrivit proiectului de lege depus la Senat, scopul acestui act normativ îl constituie stimularea investiţiilor directe autohtone şi străine în industrie, servicii, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, dezvoltare regională, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi crearea de noi locuri de muncă. În baza noii legi, titlul de parc industrial se poate acorda administratorului parcului care trebuie să fie o societate comercială română, terenul are o suprafaţă de minim cinci hectare, cu acces la drum european, naţional sau judeţean şi asigură infrastructura pentru utilităţi. În proiectul de lege se stipulează că titlul de parc industrial conferă administratorului parcului, pe toată durata de existenţă a acestuia, de drept, fără îndeplinirea altor formalităţi, scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinaţiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial, scutire de la plata impozitului pe terenurile parcului, scutire de la plata impozitului pe clădirile din parcul industrial, dar şi scutiri de la plata oricăror taxe datorate bugetelor locale pentru eliberarea de certificate de urbanism, autorizaţii de construire sau autorizaţii de desfiinţare de construcţii pentru terenurile şi clădirile din infrastructura parcului. Printre sustinatorii proiectului se afla si parlamentarii de Calafat, Mihai Voicu si Mario Ovidiu Oprea. Aceste măsuri ar deschide drumul investitorilor către comunităţile defavorizate iar pentru Calafat ar fi o gură de oxigen mai ales că acest proiect a fost aprobat şi primit cu braţele deschise de administraţia locală. Sperăm ca după punerea în practică a celor menţionate mai sus , Calafatul să aibă o nouă şansă prin crearea de noi locuri de muncă, singura soluţie salvatoare pentru a păstra tinerii şi a îmbunătăţi nivelul de trai.

Sursa:cvlpress.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.