Taxa de traversare a noului pod Calafat-Vidin va fi de 2 euro pe maşină

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Taxa percepută pentru traversarea noului pod de peste Dunăre, la Calafat-Vidin, va fi cel mai probabil de 2 euro în cazul autoturismelor, iar pietonii şi cicliştii vor trace gratuit, scrie joi cotidianul sofiot Sega, citând informaţii publicate pe site-ul Agenţiei de Infrastructură Rutieră din Bulgaria.

Taxa pentru vehiculele cu masa între 3,5 şi 7,5 tone şi maxim 23 locuri va fi de 12 euro, cele având între 7,5 şi 12 tone vor plăti 18 euro, camioanele de peste 12 tone cu maxim trei axe vor plăti 25 euro, iar cele cu patru şi mai multe axe - 37 euro. Taxele sunt comparabile cu cele percepute pentru traversarea podului Ruse-Giurgiu şi de câteva ori mai mici faţă de cele pentru traversarea Dunării cu feribotul Calafat-Vidin care se ridicau până la 92 euro, în cazul tirurilor.

Ziarul amintit mai scrie că podul va fi inaugurat cel mai devreme la sfârşitul lunii mai. Miercuri, guvernul bulgar a adoptat o decizie prin care propune parlamentului să ratifice acordul între România şi Bulgaria pentru înfiinţarea unei companii mixte care să administreze noul pod. Se aşteaptă ca propunerea să fie una dintre primele votate de noul parlament bulgar care va rezulta din alegerile de pe 12 mai. Aceeaşi procedură va trebui să fie aplicată şi în România.

Societatea mixtă va avea sediul la Vidin şi o filială la Calafat. Veniturile din taxe vor fi împărţite între Bulgaria şi România proporţional în funcţie de investiţiile făcute de fiecare dintre două ţări. Bulgaria a investit 226 milioane de euro (circa 80% din total), în timp ce România - 48 milioane de euro (în jur de 20%).

Sofia a organizat recent o licitaţie pentru alegerea companiei care va elabora sistemul electronic pentru plata taxelor de pod. Sistemul va trebui să funcţioneze în trei limbi - română, bulgară şi engleză. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 mai, iar sistemul trebuie realizat în 20 de zile. Valoarea licitaţiei publice este de 55 mii de leva (puţin sub 30 mii de euro), mai scrie Sega.AGERPRES

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.